Vic Tandy: prvi lovec z duhovi

Vic Tandy: prvi lovec z duhovi

Osemdeset let se je začelo, ko je človek po imenu Vic Tandy delal za podjetje za proizvodnjo medicinskih pripomočkov v kraju Warwick, County Warwickshire v Angliji. S tehničnim ozadjem v inženirstvu je bil Tandy najel za delo z medicinskimi pripomočki v preprostem laboratoriju, sestavljenem iz dveh jeklenih konstrukcij, ki so bile povezane s cevovodom.

Poleg nenehnih buzzov, ki so jih obudili navijači in bombe kraja, Tandy in njegovi spremljevalci v pisarni niso našli ničesar drugega. Toda to mirno in monotono vzdušje se je končalo, ko se je začelo čudno pojavljanje.

Čudna prisotnost.

Nekega jutra, ko sem delal, Tandy je opazil, da je župan laboratorija pohitel in popolnoma prestrašil namestitev. Gospa ni mogla razložiti, kaj se je zgodilo, samo rekla je, da jo je napadel čuden občutek strahu in skorajda sum, da na tem mestu ni bila sama. Tandy je domneval, da je bil produkt utrujenosti, saj ponoči v starem in izrabljenem objektu ni enostavno.

Toda v dneh, ki so sledile Tandyju in dvema njegovima kolegoma, enako skeptično, so bili potopljeni v nestabilno in čudno vzdušje, ki je bilo omejeno na njihov delovni prostor. Tandy je omenil občutek kot "depresiven", in se pritožil, da ima hladno potenje. Ampak tudi stvari se je zgodilo, da je morda najbolj sami menijo, paranormalne svetu: v enem primeru, je eden od njegovih kolegov, ki delajo na svojo mizo in se počutil nekdo iskal čez ramo, ko pa se je obrnil, da vidim, kdo je bil, je bil nihče ni prisoten.

Ob drugi priložnosti, medtem ko je Tandy delal sam, opazoval je čuden siv videz v mejah svojega videnja, vendar je obrnil glavo, ugotovil, da je stvar, karkoli že je, izginila. Nenavadno, da bi našli razlago, ki presega njihovo logiko, sta Tandy in njegovi kolegi končala ob predpostavki, da so bili vsi ti pojavi produkt utrujenosti.

Nevidna sila.

Dnej kasneje, ko je Tandy uporabil laboratorijsko sponko, da bi ohranil svoje ograje, je obrnil ročaj, dokler ni bil meč v čeljusti zaklenjen, in fragment izrezal. Nato je za trenutek odšel in ugotovil, da je to njegov meč se je nasilno nagnil gor in dol, ki ga je vozil nevidna sila.

Tandy je odstranil rezilo in spustil iz delovne mize, nihanja pa so prenehala. Ko se je naprava vrnila na površino, se je v nekaj sekundah rezilo začelo znova premikati. Ponovno je poskušal to konfiguracijo okrog svojega laboratorija in ugotovil, da se je pojav zmanjšal v kotih prostora, medtem ko so se v ospredju postajale močnejše oscilacije. Najbolj nasilna gibanja meča so se zgodila v delovnem prostoru, točno tam, kjer sem mislil, da sem videl sivo figuro.

Odkrivanje resnice

Kot dober inženir, Tandy ugotovila, da je zračni tok tekel vplivala na okolje v prostoru, zaradi česar je rezilo za premikanje in čudno, zaradi česar on in njegovi sodelavci zaznavajo človeško prisotnost. Tandy je po poglobitvi svoje hipoteze ugotovil, da je bil pred kratkim nameščen nov ventilator za izpušne pline. Prihod te ekipe je sovpadal z datumom, ko je našel čistega zaposlenega.

Očitno, kombinacija ekstraktorja in laboratorijska konfiguracija sta povzročila trajni val zvoka s frekvenco, manjšo od 19 Hz. Ta frekvenca, ki je del frekvenčne regije, znane kot infrasound, se nahaja tik izven območja običajnega človeškega ušesa, vendar je zelo blizu povprečni resonančni frekvenci človeškega jabolka. To v oči laboratorijskih delavcev povzročajo rahle vibracije, ki je sprožilo sproščanje radovednih optičnih iluzij. Ko so zamenjali ekstraktor, je skrivnostno bitje izginilo in delovno okolje se je vrnilo v normalno stanje.

Menijo, da infrazvice ustvarjajo podobne pojave v drugih okoljih, kot so cevi organov, ki nenamerno ustvarjajo nizkofrekvenčne zvočne valove in proizvajajo ta občutek prisotnosti duhov. Tandy opazovanja v laboratoriju medicinskih pripomočkov vodil objaviti kratek znanstveni članek na to temo, in Tandy uporabljajo te izkušnje, da namenijo naključna, tiho, a odločno, diskreditirati domnevne paranormalne pojave, do svoje smrti leta 2005.

Če vam je všeč, priporočamo popolnoma pravo zgodbo o duhu.

Oglejte si video: Zadnja reformacija: Življenje (2018) – POLNO MOVIE

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: