Vic Tandy: prvi lovac duhova

Vic Tandy: prvi lovac duhova

1980-ih godina započeo je kada je jedan čovjek po imenu Vic Tandy radio za tvrtku za proizvodnju medicinskih proizvoda u gradu Warwicku, županije Warwickshire u Engleskoj. Uz pozadinu inženjerstva, Tandy je angažiran za rad s medicinskim uređajima u jednostavnom laboratoriju koji se sastoji od dvije čelične konstrukcije koje su bile povezane nizom cjevovoda.

Pored neprestanih buzzova koji dolaze od obožavatelja i bombi mjesta, Tandy i njegovi drugovi nisu pronašli ništa u uredu. Međutim, mirna i monotona atmosfera je završila kada se čudno pojavljivanje počelo manifestirati.

Čudna prisutnost.

Jednog jutra, kad sam na posao, Tandy je primijetio kako je gradonačelnik laboratorija požurio i posve uplašen instalacije, Gospođa nije mogla objasniti što se dogodilo, samo je rekla da je bila preplavljena čudnim osjećajem straha i gotovo izvjesnom sumnjom da ona nije sama na tom mjestu. Tandy je pretpostavljao da je to bio proizvod umora, jer noćni rad u starom i istrošenom objektu nije lako.

Međutim, u danima koji su slijedili Tandy i njegove dvije kolege, jednako skeptični, bili su uronjeni u nestabilnu i čudnu atmosferu koja je bila ograničena na njihov radni prostor, Tandy je taj osjećaj nazvao "depresivnim", i žalio se na to da je hladno znojenje. Ali i ono što se dogodilo da je većina mogla razmotriti sebe paranormalne svijet: jednom prilikom, jedan od njegovih kolega koji rade za svojim stolom i osjetio da je netko gleda preko ramena, ali kad se okrenuo da vidi tko je to, bilo je nitko nije prisutan.

Još jednom, dok je Tandy radio sam, promatrao je čudan sivi izgled u granicama svoje vizije, ali okrećući glavu, otkrio je da je stvar, što god bilo, nestalo. Ne želeći pronaći objašnjenje izvan svoje logike, Tandy i njegovi kolege završili su pretpostavljajući da su svi ti fenomeni proizvod umora.

Nevidljiva sila.

Nekoliko dana kasnije, kada Tandy koristi vijak laboratorijsku klupu za održavanje njegove ograde mač, okrenuo ručicu za zaključavanje mač u čeljusti i ostaviti izbočeni list fragment. Nakon toga, odšetao je na trenutak i otkrio to mač se snažno odvajao gore i dolje, potaknut nevidljivom silom.

Tandy je uklonio oštricu i odmaknuo s radnog stola, a oscilacije su prestale. Kad se uređaj vratio na površinu, za nekoliko sekundi oštrica se počela ponovno kretati. Pokušao je ponovno ovu konfiguraciju oko svog laboratorija i utvrdio da se taj fenomen smanjuje u kutovima prostorije, dok su u središtu oscilacije postale jače. Najviše nasilni pokreti mača dogodili su se u radnom stolu, upravo tamo gdje su prije nekoliko dana mislila da sam vidjela sive figure.

Otkrivanje istine

Kao dobar inženjer, Tandy zaključio da zraka ima utjecaj na okoliš u sobi, što uzrokuje oštrica za pomicanje i neobično, zbog čega ga i njegove kolege doživljavaju ljudsko prisustvo. Dublje njegovu hipotezu, Tandy je otkrio da je nedavno instaliran novi ventilator. Dolazak ovog tima podudarao se s datumom kada je zaposlenik čišćenja bio prestrašen.

očito, kombinacija ekstrakta i laboratorijske konfiguracije stvorila je trajni val zvuka na frekvenciji nižoj od 19 Hz, Ta frekvencija, koja je dio frekvencijskog područja poznatog kao infrazvuk, nalazi se neposredno izvan raspona normalnog ljudskog uha, ali vrlo blizu prosječne rezonantne frekvencije ljudske očne jabučice. ovo generirala je laganu vibraciju u očima zaposlenika u laboratoriju, koja je zavladala neobičnim optičkim iluzijama. Kad su zamijenili izvlačište, tajnovito biće nestalo je i radno okruženje vratilo se u normalu.

Vjeruje se da infrasound proizvodi slične pojave u drugim okruženjima, kao što su organske cijevi koje nenamjerno stvaraju niskonfrekventne zvučne valove i proizvode taj osjećaj duhovne prisutnosti. Tandy zapažanja u laboratoriju medicinskih proizvoda dovela je do objaviti kratki znanstveni rad na tu temu, i Tandy koristi to iskustvo posvetiti slučajno, tiho, ali odlučno, diskreditirati navodne paranormalne pojave sve do svoje smrti 2005. godine.

Ako vam se svidjelo, preporučujemo potpuno istinsku priču o duhovima.

Pogledajte videozapis: Zvuk duhova: Infrasound objasnio!

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: