Un viitor teribil pentru omenire prezentat în filmul Pentagonului

Un viitor teribil pentru omenire prezentat în filmul Pentagonului

Seturi informale uriașe, catastrofe ecologice, crimă organizată și război civil. Tot ce a fost ilustrat cu scene dintr-un haos actual, descris de un reporter cu voce dublă. Ar putea fi o știință fictivă cu buget redus, dar este mai îngrijorătoare.

Este un video de formare produs de Pentagon și publicat de site-ul american Interceptul. În acest videoclip cu durata de aproximativ cinci minute, intitulat "Mega Cities: Future Urban, Complexitate emergentă", Armata SUA își imaginează ce vor fi metropolele până în 2030.

"Inegalitatea dintre săraci și bogați va crește, iar tensiunile etnice și religioase vor fi un element care definește societatea", spune naratorul, iar mai târziu subliniază că "așezările neregulate vor crește rapid". "Aceasta este viitoarea noastră lume, pentru care nu suntem pregătiți".

În viziunea catastrofală a armatei americane, se vorbește chiar despre Internet, pe care ei îl estimează că vor fi infestate de "sistemele economice ilicite"(Se presupune că a fost construit pe baza unor valute virtuale, cum ar fi Bitcoin) și "sindicate penale" care vor avea "acoperire globală". Pe scurt, o distopie autentică.

Ulterior, videoclipul spune că armata americană trebuie să se reinventeze, deoarece va fi din ce în ce mai dificil să se identifice și să se atace dușmanii mixți în rândul populației. Și citează scriitorul chinez Sun Tzu, reinterpretând un paragraf din Arta războiului: "Evitați orașele sau asediați-le". "Dar soldații noștri vor trebui să opereze în acest context".

La sfârșit, apare o scenă care poate este cea mai terifiantă: un soldat cu o mască, sugerând posibilitatea unor atacuri teroriste cu arme chimice sau biologice.

Cu toate acestea, să înțelegem că un soldat de luptă trebuie să fie pregătit pentru cel mai rău, chiar și pentru cea mai pesimistă viziune a viitorului.

Cele mai optimiste spun că viitorul va fi mult mai bun și că această viziune pesimistă slăbește numai evoluția tehnologică care ne va permite să avem acces la resurse foarte importante, la costuri tot mai mici.

Un exemplu este costul producerii energiei solare, care în 2016 a fost mai ieftin decât petrolul. Robotica, realitatea augmentată, biotehnologia și nanotehnologia ne vor conduce la revoluții care vor schimba drastic organizarea societății noastre până în 2030.

Vizionați videoclipul: NASA ASCUNDE ADEVARUL! LUNA E PLINA DE EXTRATERESTRII

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: