Un truc simplu pentru a face pisica dvs. mai fericita si mai sanatoasa

Un truc simplu pentru a face pisica dvs. mai fericita si mai sanatoasa

În acest timp, este comun ca oamenii care au pisici ca animale de companie să nu-i lase să părăsească casa. Dar, din moment ce aceste animale sunt animale de pradă prin natură și sunt semi-domesticit, acest lucru ar putea provoca unele probleme în comportamentul și starea de sănătate a animalului.

Conform rezultatelor de cercetare de la Universitatea din California, Berkeley, Statele Unite ale Americii, anumite enigme că felinele poate „rezolva“ timp pentru a obține produse alimentare și care ar putea pune capăt multe dintre aceste probleme generate de incintă.

Lucreaza sa mananci

Pisicile domestice nu diferă foarte mult de strămoșii lor evolutivi, pisicile sălbatice africane, ceea ce face ca viața între patru pereți să fie o adevărată provocare. Învelișul pisicilor a fost asociat cu o varietate de probleme de sănătate, inclusiv boli cronice în tractul urinar, obezitate, diabet și comportamente problematice, cum ar fi agresiunea și căutarea de atenție.

În această nouă cercetare, ale cărei rezultate au fost publicate în Journal of Feline Medicine și Chirurgie, au aratat cercetatorii beneficiile ghicitorilor concepute pentru a forța pisicile să "lucreze" pentru a obține alimente.

Aceste puzzle-uri folosesc instinctul pisicilor de vânătoare, acționând ca "substitut" pentru aceste impulsuri profund înrădăcinate. Atunci când se lucrează pentru a se hrăni singuri, pisicile sunt mai active din punct de vedere fizic, experimentează niveluri reduse de stres și devin mai puțin exigente în raport cu îngrijirea pe care o solicită de la îngrijitorii lor.

Un experiment de succes

Cercetatorii au luat in evidenta mai mult de 30 de cazuri in care ghicitorii au contribuit la sanatatea si comportamentul pisicii. De exemplu, o pisică cu obezitate a pierdut 20% din greutatea corporală în decurs de un an doar după implementarea puzzle-ului.

O alta pisica trei ani și frustrare a redus comportamentul lor agresiv pe o perioadă de șase luni și o pisică doi ani am folosit pentru a arăta oamenilor un comportament fricos îmbunătățit suficient, după care se confruntă puzzle fixe și mobile.

Cum sa faci un puzzle pentru pisica ta?

În prezent pe piață există mai multe puzzle pentru pisici orientate spre produse alimentare. Unii necesită ca animalele să le împingă cu nasul, în timp ce alte forțe staționare forțează pisica să se deplaseze între secțiunile sale.

Potrivit oamenilor de știință, aceste puzzle-uri se pot face foarte ușor la domiciliu, de exemplu, prin găuri în cutii de carton sau sticle de apă.

Cei responsabili de studiu subliniază faptul că pisicile au propriile preferințe individuale atunci când vine vorba de puzzle-uri pentru mâncare, deci este foarte important să faceți teste înainte de a determina calea care va fi urmată. Scopul final este de a vă oferi o varietate de ghicitori pentru a le menține activi.

La început, pisicile pot avea dificultăți în obținerea alimentelor, așa că cercetătorii sugerează să pună mâncare suficientă. Pe măsură ce devin mai eficiente, suma poate scădea. Iată un exemplu destul de simplu.

În casele în care există mai mult de o pisică, este mai bine ca fiecare să aibă propriul recipient. Și dacă există câini, este de asemenea o idee bună să le luați de la aceste puzzle-uri.

Vizionați videoclipul: DIY machiaj Hacks! Machiaj Tutorial cu 10 DIY Makeup Life Hacks pentru incepatori

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: