Un nou drog în ravesurile Europei ... poate că ai încercat-o astăzi

Un nou drog în ravesurile Europei … poate că ai încercat-o astăzi

Râul se întinde până când soarele începe să se ridice. Cineva scoate un pachet, găsește un colț și pe o masă se întinde o linie de praf misterios. Este o pulbere brună, cu miros straniu familiar. Nu este un miros al acestui mediu, ci din copilărie și din casa bunicii.

Această pulbere provine dintr-o plantă tipică a regiunilor tropicale din America, este complet legală și ați putea să o injectați recent pe cale orală: planta este cunoscută ca Cacao Theobroma și pulberea este ciocolata.

Această idee ciudată a apărut în rave lucid din Berlin, în cazul în care este interzis altceva decât cacao, ceai și mâncăruri vegetariene – chiar și alcool. Acolo, cacao este sub formă de băutură. O altă ravă, Morning Gloryville, o oferă și sub formă de pastile. Mai mult decât atât, a venit la Chocolatier belgian Dominique Persoone să dezvolte un dispozitiv pentru a aspira ciocolată în 2007, pentru o petrecere cu Rolling Stones. Se estimează că a vândut aproximativ 50 de mii de ghivece.

Avocații folosirii cacao spun că este economic și subtil, dar perceptibil. Oferă un sentiment de pace, plăcere și concentrare. Dar obligatoriu trebuie să fie cacao brut, nu pulberea de ciocolată – ciocolata conține unt de cacao și zahăr, care scade activele principale la o puritate mai mică de 10%.

Functioneaza? Nu toată știința lumii este capabilă să explice o senzație, explicând în detaliu cum este să experimentezi un lucru sau altul. Nu există altă cale decât să o experimentăm. Dar există motive să nu se înțeleagă acest medicament "nou" și că nu este atât de diferit de ciocolata pe care o pregătește bunica.

Magia ciocolatei nu este încă clară. În plus față de teobromină, sau cel mai popular psihoactiv, ciocolata conține, de asemenea, triptofan, legate de producerea de hormoni de agrement, serotonina – desi albușul de ou are de zece ori mai mult. Un alt candidat este feniletilamina – un compus care este eliberat de creier in timpul climax sexual – dar are un dezavantaj serios fiind distrus de stomac înainte de a ajunge la creier (niciodată testele au fost efectuate prin nas). Theobromine în sine nu poate face toate acestea: din câte știm, este o versiune mai ușoară de cofeină și asemănătoare din punct de vedere chimic. Ea a arătat potențial în tratamentul astmului și a problemelor circulatorii, dar nu împotriva plictiselii.

Plăcerea de a mânca ciocolată are probabil mai mult de a face cu ceea ce este delicios: mănâncă ceva bogat eliberează endorfina în sânge, provocând un sentiment de calm și plăcere.

Cel puțin nimeni nu ar muri de un supradozaj: o doză mortală de ciocolată pură înseamnă că o persoană care cântărește 70 kg ingera un total de 30 kg de produs (aproximativ 90 de bare mari de ciocolată). Desigur, dacă mergeți la petrecere, este mai bine să nu luați câinele, deoarece teobromina poate fi letală în doze mai mici.

Vizionați videoclipul: Lora – Pleaca (Video oficial)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: