Tujuh burung paling jelek di alam

Tujuh burung paling jelek di alam

Pernahkah anda melihat burung-burung yang kelihatan seperti jenaka alam semulajadi? Terdapat beberapa orang yang, sialan itu, malangnya apa yang jahat. Secara peribadi, saya tertarik kepada bagaimana burung-burung tertentu dapat mengklasifikasikan dalam kategori seperti "mewah", "tidak seimbang", "estetik dikompromi", dan sebagainya. Berhadapan dengan begitu banyak pilihan burung yang nampaknya telah meninggalkan burung hantu neraka, kami membentangkan senarai kecil dengan burung paling menyeramkan di dunia. Saya fikir perlu ingat bahawa mereka tidak sesuai dengan keburukan, kerana itu adalah sesuatu yang relatif. Seseorang mungkin kelihatan cantik apa yang saya dapati hodoh dan sebaliknya.

Picozapato.

Tiada lagi yang perlu anda lihat pada haiwan ini untuk menyedari bahawa tidak ada cara yang lebih buruk. Nah, mungkin ya, tetapi jika anda memerlukan rujukan untuk sesuatu yang hodoh, inilah yang Balaeniceps rex. Ia kelihatan seperti pelikan mutan. Haiwan itu sangat tidak seimbang, tidak berwarna dan dengan nada dominan yang kita hanya dapat mentakrifkan sebagai "saliran kelabu".

Kakinya panjang dan agak nipis kontras dengan kepala yang sangat berat. Saya yakin bahawa ini adalah coretan bahawa arkitek alam semesta diterbitkan oleh kesilapan.

Urutaus besar.

Saya mencabar anda untuk melihat gambar burung ini selama 5 saat tanpa ketawa:

Batangnya sangat dahsyat sehingga tidak ada sesiapa yang akan mengklasifikasikannya sebagai burung, dengan asumsi mereka melakukan Photoshop. Untuk memulakan urutaú (Nyctibius grandis) adalah bersilang. Dan matanya lebih melonjak daripada Marty Feldman. Selain itu, sebutan namanya dalam bahasa Inggeris (Potoos) menyerupai omong kosong dalam bahasa Sepanyol, ia juga seolah-olah bunyi yang berlaku apabila anda cuba meludahkan sekeping daging yang tersangkut di antara gigi anda.

Dalam warna ia dapat dikelirukan dengan sempurna dengan batang pokok, dan di kepalanya ada paruh yang kelihatan seperti kepalanya, sementara bola mata kelihatan seperti sesuatu daripada kartun.

Bald Ibis dari utara.

Di sini kita mempunyai orang yang tidak berpuas hati yang nampaknya telah selamat dari kemalangan nuklear yang menyebabkan kepalanya terbakar sepenuhnya. The Geronticus calvus burung yang besar dengan penampilan setengah buluh dan bulu (yang hanya terdapat pada badan) dari burung hantu. Mereka boleh ditemui di kawasan pergunungan di Afrika Selatan, Lesotho dan Swaziland. Diet terdiri terutamanya daripada serangga, vertebrata kecil, cacing dan moluska. Ia sangat hodoh bahawa ia menyakitkan.

Common Cassowary

Fikirkan sejenis ayam hitam gergasi yang pada suatu ketika melintasi jalan dengan dinosaur, sehingga titik tanduk keluar daripada puncak. Dan sentuhan warna biru itu bertanggungjawab untuk menambah sedikit kelebihan yang diperlukan. Jika anda melihat di luar puncak keras, anda akan melihat mata yang mengganggu dan tekak biru yang mendalam. Tetapi perkara menjadi lebih menarik apabila kita melihat kaki: setiap tiga jari Ia mempunyai kuku berbentuk pisau dengan kira-kira 5 sentimeter panjangnya

Kasuari biasa (Casuarius casuarius) adalah yang terbesar dari tiga kelas yang wujud dan burung kedua paling berat di alam, tidak dapat dilepasi oleh burung unta. Anda boleh menemui mereka di hutan tropika di utara Australia dan selatan New Guinea tetapi, selain penampilan mereka yang pelik, mereka amat sukar dicari. Walaupun jika anda mendapati satu, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah berdoa kerana ia adalah haiwan yang sangat ganas.

Marabú.

Di sini anda mempunyai juara lain dalam keburukan. Dengan paruh yang menyerupai gunting tukang kebun yang besar dan bulu di atas kepala yang kelihatan seperti burung yang kusta, ini adalah salah satu burung yang paling tidak dapat anda ketahui.

Seolah-olah ia tidak mencukupi, orang dewasa membawa massa yang besar dan meradang (dipanggil caruncle) yang kelihatan seperti sejenis tumor kanser yang tergantung dari lehernya. The Marabú (Leptoptilos) Mereka juga besar, dengan sayap yang boleh memanjang sehingga 2 meter dan cangkuk yang melebihi 30 sentimeter.

Seperti banyak spesies lain yang botak, Marabú makan bangkai, najis dan hampir semua jenis binatang anda boleh mencari, termasuk burung-burung lain yang lebih kecil. Dia juga suka mengomel melalui sampah manusia, mereka suka makan merpati, ayam dan anjing kecil. Terdapat beberapa akaun serangan terhadap orang apabila mereka tidak memberi mereka dengan cepat.

Dong Tao Chicken

Di sini kita mempunyai baka ayam ini Ternyata ketika manusia membuat salib mencari ayam dengan kaki "berair", makanan istimewa sangat dihargai oleh orientasi. Kemunculan kakinya menghasilkan sensasi aneh. Mereka kelihatan seperti kemaluan dengan keadaan penglibatan lanjutan oleh chancre.

Pembaca yang lebih teruk lagi, kelihatannya ayam yang menderita elephantiasis. Apa yang dahsyat dan menjijikkan ayam Dong Tao. Dan belum lagi kepingan kulit yang menggantung dari kepalanya.

Ayam belanda.

Tidak mungkin untuk tidak memasukkan turkey yang terkenal dalam senarai ini (Meleagris). Ia mungkin menggembirakan apabila ia memenuhi citarasa kami pada Krismas, tetapi melihat kemunculan estetika yang mewakili wajah haiwan miskin ini.

Tidak mencukupi jisim gantung, dalam sesetengah spesis, omong kosong ini berwarna merah. Saya sudah dapat membayangkan mereka berbangga: "Lihatlah pustula saya yang multicolored dan caruncle saya yang berayun di atas paruh saya seolah-olah ia adalah tiub nekrotik."

Saya percaya bahawa haiwan ini berevolusi dengan cara ini supaya kita berfikir dua kali sebelum meletakkannya dalam oven.

Flamenco

Flamingos (Phoenicopterus) dianggap burung mewah. Tetapi jika pada satu ketika mereka memberitahu saya bahawa mereka mendapati mereka adalah orang asing, saya tidak akan terkejut sama sekali. Flamingos adalah dahsyat.

Mungkin kerana mereka berwarna merah jambu, kerana mereka mempunyai leher berbentuk S, untuk kaki mereka yang kelihatan seperti batang rapuh atau puncak mereka yang mengerikan dengan senyuman yang tidak menyenangkan itu. Mungkin kerana mereka mempunyai mata yang sangat kecil, atau kerana mereka cenderung membentuk kumpulan besar.

Pencipta keraguan dan meninggalkan paruh bengkok. Kemudian dia meletakkan warna yang menyala sehingga tidak seorang pun akan menumpukan perhatian pada kesalahan itu.

Terdapat banyak burung hodoh dan langka yang lain di dunia, tetapi ini adalah tujuh yang paling menjijikkan saya.

Tonton video itu: Mereka Yang Terlahir Dalam Mengerikan Keadaan. !! 10 SPESIAL ANAK YANG MEMILIKI KEUNIKAN

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: