Tradiția în care un primar mexican se căsătorește cu un crocodil

Tradiția în care un primar mexican se căsătorește cu un crocodil

Căsătoria curioasă face parte dintr-un ritual tradițional practicat de chinezile din Oaxaca din 1789. An de an, primarul acestei municipalități se căsătorește cu un crocodil În convingerea că va aduce noroc și prosperitate pescarilor locali.

În Mexic, preluarea unui oraș nu este o sarcină ușoară, mai ales atunci când un președinte trebuie să cedeze la cerințele comunității, oricât de ciudat ar părea. Acesta este cazul președintelui municipal al San Pedro Huamelula, Víctor Aguilar, care trebuie să se căsătorească cu un crocodil în fiecare an al mandatului său din cauza tradițiilor.

Când vine vorba de tradiții, știm deja că nu contează cât de ciudat ar părea. Această comunitate este obișnuită să sărbătorească o mare nuntă formală în piața orașului, la care sunt invitați toți oamenii. Ceremonia este prezidată de un preot, și chiar mirele sărută mireasa pentru a sigila angajamentul la finalul ceremoniei. Mireasa, pe care localnicii au poreclit-o "Prințesa"Ea este îmbrăcată complet pentru ceremonie și poartă chiar și o rochie de mireasă făcută la comandă, un văl și un aranjament de flori pe capul ei.

Nunta nu este singurul lucru ciudat care se întâmplă în aceste locuri. Femelele de crocodil au fost, de asemenea, botezate cu o zi înainte de celebrarea nunții. Ca urmare, a doua zi ei o imbraca si plimba intr-o parada in jurul orasului cu toata fanfara, unde oamenii danseaza si canta cantece traditionale. Când vine ziua cea mare, botul animalului sărac este legat pentru a evita un atac.

Se crede că această căsătorie va aduce noroc și prosperitate pescarilor localitățile de-a lungul coastei Pacificului, în Istmul Tehuantepec, în statul Oaxaca. O mare parte din comunitate depinde direct de pescuit, dar se crede, de asemenea, că asigură recolte bune.

Președintele a declarat pentru Daily Mail: „Cu acest ritual cere recolte bune, pentru marea și lacurile ne furniza toate alimentele care avem nevoie și cere ca totul merge bine cu toată lumea de aici.“

"Localnicii (așa cum sunt numiți rezidenții locali) au numit-o" Prințesa ". Deci, rolul meu este să fiu soț al prințesei ", a spus președintele.

Oamenii participă nunta de dans care mai tarziu devine o mare sarbatoare. Un oaspete a spus, „dansând faci aici, este ca o jertfă lui Dumnezeu, să-i mulțumesc pentru teren, culturi, pește“.

Dacă credeți că politicienii nu trebuie să facă lucruri ridicole, a amintit primarul că el ar trebui să se căsătorească în fiecare an, cu un crocodil, continuând o tradiție care datează din secolul al XVIII-lea.

Vizionați videoclipul: Primarul din Ostra păstrează traditia din seara de Mos Nicolae

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: