Thomas Blood, lopov krunskih dragulja

Thomas Blood, lopov krunskih dragulja

Crown Jewels su zbirka relikvija ogromne povijesne i novčane vrijednosti povezane s monarhijom u Velikoj Britaniji. Stotinama godina ove zlatne komade ukrašene dragim kamenjem čuvaju se pod zaštitom stražara u Tower of Londonu. I kao način da se odvraćaju lopovi, povijesno je kazna za krađu njih bila smrt, Očito, postoje kriminalci koji prihvaćaju rizik, takav je slučaj Thomas Blood koji se ušuljao u Londonsku kuću godine 1671. godine, pokušavajući ukrasti ovo kraljevsko blago.

Krv je opisana kao vrlo karizmatska, šarmantna osoba s izrazito oštrim pametom. Uspio je pristupiti najdragocjenijim simbolima britanske monarhije koristeći jedan od najstarijih trikova koji postoje: postao je prijatelj s osobom koja je imala pristup tim djelima, 77-year-old nakit garde pod nazivom Talbot Edwards.

Plan

Krv je došao u Tower of London pod krinkom skromnog svećenika koji doused Edwards s komplimentima, ali prvo uputio atraktivnu glumicu koja ga je pratila do lažnog crippling bol u želucu.

Talbot je Edwards bio gospodski kolega, a kako je njegov stan bio odmah iznad mjesta gdje su krunski dragulji vodi, odmah je pitao svoju ženu da prisustvuju pratilac krvi, što je potez koji dozvoljeno skitnica lopov provesti svoju čaroliju s rodbinom Edwarda, dajući im darove kao lažni znak zahvalnosti za spašavanje žene.

Kad je obitelj Edwards izbačena, Blood im je rekao da je imao bogatog nećaka koji je tražio ženu, znajući da je Talbot Edwards tražio dobronamjernike za svoju kćer. Kao što se i očekivalo, Edwards nije propustio šansu i dogovorio sastanak kako bi se susreo s tajanstvenim nećakom.

Sastanku nije prisustvovao samo krvni navodni nećak, koji je zapravo bio njegov sin, ali i tri druga podatka pod nazivom Robert Perrot, William Smith i Richard Halliwell.

Krađa krunskih dragulja.

Tog dana, 9. svibnja 1671., dok su većina gostiju ulazila u toranj u Londonu u smjeru Edwardsove kuće, Smith je izabran da pričeka van s konjima spremnim.

Dok su gosti pričekali da gospođa Edwards završi s pripremanjem obroka, krvno je previše lako rekla da bi bilo dobro ako ih Talbot odvede u čast poznatih krunskih dragulja. Jednom u ovom trenutku, važno je pojasniti da je dio Edwardsovog posla bio pokazati (za ljude koji su platili) ovu zbirku relikvija, pa je ova akcija bila izvanredna.

Stoga je iznimno sretan da mu ugodi njegov novi prijatelj, stari Čuvar od dragulja nije ni oklijevao podržati ideju i usmjerio ljude u sobu gdje su pohranjeni krunasti nakit.

Čim su ušli u sobu, Blood je skinula masku i njegove pomagače počeo je snažno udarati Talbot Edwards i onda ga ubadati u trbuhu, samo da budem siguran. Nakon što je starac bio vezan i jato gusaka, Halliwell okrenuo se gledati dok Krv uzeo krunu i, koristeći palube koji je prethodno bio skriven, počeo ga udarati kako bi ga lakše sakriti.

U međuvremenu, bez ikakve mjere opreza, Perrot je pokušao smjestiti Sovereign's Orb, simbol moći Britanskog carstva, u njegovim hlačama. S druge strane, potomci Krvi tražili su način za rezanje u dva Kraljevski žezlo, jer je u jednom komadu bilo izuzetno veliko da je sakrije.

Povlačenje.

Na svoju lošu sreću, Halliwell ih je upozorio da je Edwardsov sin došao kući i tražio je svog oca. U ovom trenutku, očito su trojica donijela odluku da pobjegnu bez žezlo prije nego što je Edwardsin sin stigao. U biltenu kojeg je napisao gospodin Kirke isti dan u popodnevnim satima, mogao bi se pročitati.

Nakon ulaska, gospodin Edwards otkrio je da je njegov otac ozlijeđen i ranjen nakon lopova. Jedan od zločinaca pucao u njega, ali je promašio, poput stražara, ali je progon nastavio i uspio uhvatiti dva blizini Željezna vrata, Stari Blood prikriven kao svećenik koji je tvrdio da se zove drugo ime Ailoffe i Perrot. Kasnije, uhvatio se krvavi sin koji je pao s konja u blizini Gravel Lanea, a ime mu je bilo Lov i bila je ista osoba koja je otela vojvod Ormondea. Prebačeni su u Withehall i stavljeni u pritvor, a druga su uspjela pobjeći.

Stari Guardian of Jewels uspio je preživjeti užasni napad, unatoč dobi, premlaćivanju i ubodu u trbuhu. Zapravo, kralj Karlo II mu je dao malu naknadu kao naknadu štete koju je pretrpio u službi krune.

Oproštenje kralja Karla II.

Kada uhićen, krvi je imao dugu povijest eksploatira dogodila tijekom engleskog građanskog rata (gdje je dva pokušaja atentata uključene protiv vojvode od Ormonde i navodno napada na sam kralj). Odbio je razgovarati s drugom osobom, osim samog kralja Charlesa II., O onome što se dogodilo u pokušaju pljačke.

Nevjerojatno, kralj pristao na susret s Krvlju, kriminalac na već težio tisuću funti nagradu za njegovu glavu zbog drugih zločina koje nisu vezane za krađu posebno. Tijekom ovog sastanka, Krv je iskoristila svoj šarm da se razveseli s kraljem i svim prisutnima, uključujući vojvodu od York i drugih royals … taktika je radio.

Prema izvješćima, nakon zabavljao kralja s podebljanim priču o krađi, eksploatira i avanture je imao tijekom svog života, puno laskanja, pa čak i reći vam o vremenu koje mu je skoro ubija dok je kupanje u Temzi , zaustavljajući se samo da bi shvatio da je Njegovo Veličanstvo, Carlos II mu je dao ukupno oproštenje.

I ne samo za krađu krunskih dragulja, također za bilo koji drugi zločin koje je Thomas Blood počinio između 29. svibnja 1660. i dana kada je oproštenje proglašeno 1. kolovoza 1671. Sloboda se proširila i prema sinu i drugoj suučesnici.

Ali krvna sreća nije bila ograničena na ovo. Čini se da je, tijekom engleskog građanskog rata, neko vrijeme ovaj subjekt podržavao uzrok Carlosu I, ali kad je izgled bio nepovoljan, jednostavno je promijenio stranu. Dakle, kad sam bio protjeran Karlu, krv je dobila nagradu i učinili su ga sucu mira. Međutim, kad je Charles II uzeo prijestolje, krv je uklonjena iz statusa i imovine. Kakav je to odnos imao u trenutnim okolnostima?

Špijun u kraljevskoj službi?

Nije zadovoljan s odobravanjem oprosta Krvi, Carlos II je donio odluku o povratu zemljišta koje je prethodno uklonio, osim što je osigurao godišnji prihod od 500 funti, Iako je teško procijeniti taj iznos novca u modernim kilogramima, neke procjene sugeriraju da bi danas iznosio 70.000 funti.

Postoji nekoliko hipoteza da je kralj na taj način nagradio delinkventnu skitku. U njoj se spominje da je cijela zaplet orkestrirao vojvoda od Buckinghama, koji je svoje utjecaje pomaknuo da izvuče Krv i njegove suučesnike iz zatvora kad plan ne uspije. Druga sugerira da je sam kralj bio nakon pokušaja pljačke kao načina da se poveća svoje osobno bogatstvo. Međutim, još jedan koji je mnogo vjerojatnije je onaj koji predlaže slavni dijetar Ivan Evelyn.

Nagađalo se da je bio špijun u različitim dijelovima, što je dobro stoji s obje Sectarios i entuzijasta, te obavlja usluge za Njegovo Veličanstvo kao nitko drugi mogao.

Drugim riječima, možda je kralj vidio u krvi na inteligentan, pripremljeni, šarmantan i dobro povezan (između plemstva i kaznenih sekte) da ne smeta uzimajući vaše ruke prljave ostvariti svoje ciljeve, tako je odlučio dati ispričavam se, pružiti mu farmu i plaću za špijunske usluge i političku operaciju za krunu.

Međutim, nema dokaza koji podupiru takve teorije, a također bi moglo biti istina da je oprošten briljantan način na koji je Krv opisao kralju svoj mali bijeg. Kao što je bilo, kad je Blood umro 1680. godine, ekshumirali su njegovo tijelo kako bi potvrdili da nije lažirao smrt.

Pogledajte videozapis: Filme. Animação. Dublado em Portugues. Justin e za Espada da Coragem

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: