Thomas Blood, Crown Crown Jewels tjuv

Thomas Blood, Crown Crown Jewels tjuv

Kronjuvelarna är en samling reliker av enormt historiskt och monetärt värde i samband med monarkin i Storbritannien. I hundratals år har dessa guldbitar inlagda med ädelstenar hållits under skydd av vakterna i Tower of London. Och som ett sätt att avskräcka tjuvar, Historiskt var straffet för att stjäla dem döden. Självklart finns det brottslingar som accepterar risken, så är fallet med Thomas Blood som smugit in i London Tower i år 1671 för att försöka stjäla den här kungliga skatten.

Blod beskrivs som ett mycket karismatiskt, charmigt ämne med en extremt skarp vitt. Han kunde närma sig de mest värdefulla symbolerna i den brittiska monarkin med hjälp av ett av de äldsta scam-tricksna som finns: han blev vän med en person som hade tillgång till dessa bitar, en 77-årig smyckenvakt som heter Talbot Edwards.

Planen

Blod kom till Tower of London under täckmantel av en ödmjuk präst som doused Edwards med komplimanger, men först hade instruerat en attraktiv skådespelerska som följde honom att fejka en förlamande magont.

Talbot Edwards var en gentlemanna karl, och hans lägenhet var precis ovanför den plats där kronjuvel hålls, frågade han genast sin fru att närvara vid följeslagare Blood, ett drag som gjorde det möjligt för oseriösa tjuven utföra hans magi med Edwards släktingar som ger dem gåvor som ett falskt tecken på tacksamhet för att ha räddat kvinnan.

När brast i påsen till Edwards familjen, berättade Blood dem som råkade ha en rik brorson som letade efter en hustru, att veta att Talbot Edwards hade letat välbeställda friare för sin dotter. Som förväntat missade Edwards inte en chans och ordnade ett möte för att träffa den mystiska brorsonen.

Mötet deltog inte bara av Bloods påstådda brorson, som faktiskt var hans son, men också av tre andra ämnen som heter Robert Perrot, William Smith och Richard Halliwell.

Kronjuvelens stöld.

På den dagen den 9 maj 1671, medan de flesta gäster kom in i Londons torn i riktning mot Edwards bostad, valdes Smith för att vänta ute med hästarna redo.

Medan gästerna väntade på Mrs. Edwards att sluta förbereda måltiden, föreslog Blood mycket tillfälligt att det skulle vara en bra idé om Talbot tog dem för att uppskatta de berömda Crown Jewelsna. En gång på den här tiden är det viktigt att klargöra att en del av Edwards jobb var att visa (till de personer som betalade) denna samling av reliker, så denna åtgärd var inget ovanligt.

Därför tvekade den gamla Keeper of the Jewels, oerhört glad att glädja sin nya vän, att återvända till idén och riktade männen till rummet där kronjuvelerna lagrades.

Så snart de kom in i rummet tog blod ut sin mask och sina hantlangare de började slå Talbot Edwards våldsamt och sedan sticka honom i magen, bara för att vara säker. När den gamla mannen dämpades och gagged, började Halliwell se när Blood tog kronan och, med hjälp av en hängmall som han tidigare hade gömt, började hamra det så att det var lättare att dölja.

Under tiden försökte Perrot utan försiktighet ta emot Sovereigns Orb, symbol för det brittiska rikets makt, i hans byxor. Å andra sidan var avkomman av Blood ute efter ett sätt att skära i två Royal Scepter, för i ett stycke var det extremt stort att gömma det.

Uttag.

Till hans otur, varnade Halliwell dem att Edwards son hade kommit hem och letade efter sin far. Vid den här tiden visade sig de tre att beslutet att fly utan scepter innan Edwards son kom fram. I ett nyhetsbrev skrivet av en Herr Kirke samma dag på eftermiddagen kunde det läsas.

Vid inresa upptäckte Mr Edwards att hans far hade blivit skadad och sprang efter tjuvarna. En av de kriminella sköt på honom, men missade, som vakterna, men förföljelsen fortsatte och lyckades fånga två nära Iron Gate, gammalt blod förklädd till en präst som hävdade att kallas ett annat namn Ailoffe och Perrot. Senare blev Bloods son fångad från sin häst i närheten av Grus Lane, hans namn var Hunt och var samma person som hade kidnappat hertigen av Ormonde. De överfördes till Withehall och placerades i förvaring, de andra två lyckades fly.

Den gamla förmyndaren av juvelerna lyckades överleva den fruktansvärda attacken, trots åldern, slår och stöt i magen. Faktum är att King Charles II gav honom en liten ersättning som ersättning för den skada han hade lidit i kronans tjänst.

Förlåtelsen av kung Charles II.

När gripits, hade blod en lång historia av bedrifter inträffade under det engelska inbördeskriget (där två mordförsök ingår mot hertigen av Ormonde och förment en attack mot kungen själv). Han vägrade att prata med en annan person, än kung Charles II själv, om vad som hände i försöket till rån.

Otroligt, kungen gick med på att träffa Blood, en brottsling på redan vägde tusen pounds belöning för hans huvud på grund av andra brott som saknar samband med stöld i synnerhet. Under detta möte, Blod använde sin charm för att gratulera sig med kungen och alla som är närvarande, inklusive hertigen av York och andra kungliga … taktiken fungerade.

Enligt rapporter efter underhållande kungen med fet historien om stöld, bedrifter och äventyr som han hade haft under sitt liv, en hel del smicker, och även berätta om den tid som nästan dödar honom medan badar i Thames , slutade bara för att inse att det var Hans Majestät, Carlos II gav honom totalt förlåtelse.

Och inte bara för kronhjulens stöld, även för något annat brott som Thomas Blood hade begått mellan 29 maj 1660 och den dag som förlåtelsen proklamerades, den 1 augusti 1671. Friheten utvidgades också till sin son och den andra medskyldige.

Men blodets lycka var inte begränsat till detta. Det händer att under det engelska inbördeskriget under en längre tid stötte detta ämne Carlos I orsak, men när utsikterna var ogynnsamma ändrade han helt enkelt sidor. När Carlos blev utvisad fick jag således en belöning och de gjorde honom till dommare för fred. Men när Charles II steg upp i tronen, togs blod bort från status och egendom. Vilken relation har det här med nuvarande omständigheter?

En spion i kungens tjänst?

Inte nöjd med att bevilja blod, Carlos II fattade beslutet att återvända de länder som han tidigare hade tagit bort, förutom att ge en årlig inkomst på 500 pund. Även om det är svårt att uppskatta den summan av pengar i moderna pund, föreslår vissa uppskattningar att det idag skulle motsvara 70 000 pund.

Det finns flera hypoteser för att kungen ska ha belönat den brottsliga skurken på detta sätt. Man nämner att hela tomten orkesterades av hertigen av Buckingham, som flyttade sina influenser för att få blod och hans medbrottslingar ur fängelset när planen misslyckades. En annan tyder på att kungen själv var efter försöket rån som ett sätt att öka sin personliga förmögenhet. Men en annan som är mycket mer sannolikt är den som föreslagits av den berömda diaristen John Evelyn.

Det spekulerades att han var en spion i olika delar, att han var välskött med både sektorer och entusiaster, och utförde tjänster till Hans Majestät som ingen annan kunde.

Med andra ord, kanske kungen såg i blod till en intelligent, beredd, charmig och bra förbindelser (mellan adeln och kriminella sekter) som inte hade något emot att få händerna smutsiga att uppnå sina mål, så han bestämde sig för att ge ledsen, ge honom en gård och en lön för sina spiontjänster och politiska operativa för kronan.

Det finns emellertid inga bevis för att stödja sådana teorier, och det kan också vara sant att det briljanta sättet på vilket Blood beskrev till kungen, hans lilla flykt, har förlåtits. Som det var, när Blood dog i 1680, De utplånade sin kropp för att verifiera att han inte hade fakat sin död.

Titta på videon: Ring av Nibelungs (2004)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: