Tenggelam dalam air kencing: kaedah pelaksanaan yang luar biasa dan tidak biasa

Tenggelam dalam air kencing: kaedah pelaksanaan yang luar biasa dan tidak biasa

Manusia telah sangat produktif ketika datang untuk mencipta kaedah yang sangat kejam untuk mengambil kehidupan manusia sesama mereka (sering untuk sebab-sebab ridiculously sewenang-wenangnya). Jelas sekali, perang telah mengeluarkan yang paling teruk di dalam manusia, jadi tidak hairanlah bahawa hukuman mati dalam konflik ini adalah antara yang paling aneh dan paling kejam.

Jenis kekejaman yang dipromosikan oleh peperangan itu telah diturunkan dalam autobiografi John Masters, dalam jilid pertama yang bertajuk Bugles dan Tiger, di mana dia menerangkan salah satu kaedah pelaksanaan aneh: kematian akibat lemas dalam air kencing.

Penderitaan harian.

Bentuk eksekusi ini dibuat dan dilaksanakan secara meluas oleh rakyat Pastún (juga dikenali sebagai "Pashtun" atau "orang-orang Afghan"), yang keturunannya kini mendiami kawasan Pakistan dan Afghanistan. Lebih terperinci lagi ialah wanita dari golongan ini, terutamanya golongan suku Afridi, bertanggungjawab melaksanakan hukuman yang dikutuk di bawah kaedah ini.

Butiran amalan ini jelas dijelaskan dalam tinjauan yang dibuat oleh Masters tentang pengalaman yang disaksikannya semasa dia berusia 18 tahun ketika di British India pada tahun 1933.

"… jika [Pashtun] datang untuk menangkap mana-mana askar yang lain dari Islam, terutamanya jika ia adalah atau Sikh British, mereka datang untuk memandulkan dan kemudian untuk memotong kepala mereka. Lazimnya kedua-dua prosedur dilakukan oleh wanita. Pada masa yang lain mereka menyiksa tahanan mereka dengan kematian seribu potongan, menolak duri dan rumput melalui setiap luka sebaik sahaja mereka melakukannya.

Kadang-kadang mengambil banduan itu dan, dengan bantuan tongkat, mereka membuka rahang beliau begitu banyak bahawa dia tidak boleh menelan, maka wanita-wanita ini terus buang air di mulut terbuka, bergilir-gilir terus sehingga tahanan ditenggelamkan.

Walau bagaimanapun, ini jenis kekejaman tidak terhad kepada perang, tetapi ia adalah satu bahagian penting dalam kehidupan sehari-hari untuk rakyat Pashtun sebanyak kebebasan mereka. Jika seorang lelaki mempunyai sedikit kecurigaan tentang ketidaksetiaan terhadap isterinya, dia hanya memotong hidungnya. The Pashtuns menghukum perbuatan zina pada lelaki memperkenalkan ranting tebal dan tidak teratur melalui uretra daripada adulterer itu. Jenayah-jenayah kecil itu sebagai hukuman untuk merobek bahasa akar. "

Sisi gelap manusia.

Seolah-olah ini tidak cukup mengagumkan, Sarjana berterusan:

Antara suku Assam (a rantau timur laut India) masih adat untuk menghukum perempuan yang berzinah mengikat beliau untuk tiang dengan kaki beliau pada spesies buluh yang telah mempercepatkan pertumbuhan, matlamatnya adalah untuk memastikan ia di sana sehingga buluh itu tumbuh, merosakkan rahim atau perut dan akhirnya mati.

Yang peliknya, jika kita mengambil kira kedudukan rakyat Pashtun tentang perempuan dan zina, terdapat beberapa cerita mengenai hukuman mati kematian "hujan emas" di mana para peserta merogol yang dikutuk sebelum menenggelamkannya dalam air kencing.

Walau bagaimanapun, kekejaman bukan sahaja berasal Pashtun, semasa pelbagai pertempuran di mana beliau terlibat, Masters menyaksikan kekejaman di kedua-dua belah pihak. Salah satu kes yang paling ketara ialah anggota suku yang telah cedera (kedua-dua kaki dipecahkan) dan akhirnya ditangkap.

Bertentangan dengan perintah komandan batalion ini untuk tidak membawa tawanan, orang-orangnya akhirnya membentangkannya ke pangkalan. Pegawai itu dipenuhi dengan kemarahan dan segera memerintahkan banduan itu digantung di depan barak pengawal. Tidak ada bayang-bayang dan di tempat itu suhu mungkin mencapai 55 darjah Celsius.

Selain itu, beliau mengarahkan supaya setiap orang yang melewati tempat itu harus menendang tahanan di testis. Banduan itu akhirnya mati pada malam yang sama dan badan itu diletakkan di tempat yang sama di mana seorang askar British telah dipanaskan hidup oleh kaum Pashtun.

Fakta menarik mengenai Pashtun dan air kencing.

Orang-orang Pashtun adalah yang pertama untuk mencipta frasa yang terkenal "balas dendam adalah hidangan yang dihidangkan sejuk", Sama seperti British akhirnya mengadopsi dan menyebarkannya dalam bahasa mereka.

A kulat dipanggil Amanita muscaria Ia digunakan oleh orang Koryak di Siberia sebagai ubat psikoaktif. Alkaloid aktif dalam kulat ini melalui badan dan mencapai air kencing tanpa mengalami perubahan. Oleh itu, jika seseorang datang untuk minum air kencing orang yang telah dijangkiti Amanita muscaria, akan mengalami kesan psikoaktif yang sama. Atas sebab ini, beberapa ahli masyarakat Koryak datang untuk minum air kencing orang lain (dan juga mereka sendiri) bahawa cendawan telah dimakan.

Pada masa yang lalu, di Perancis, terdapat kecemerlangan "mengubati" untuk merawat strep throat: membungkus leher tisu yang sakit atau kaus kaki yang direndam dengan air kencing.

Sebelum ini, dalam yoga terdapat amalan minum air kencing yang pertama pada waktu pagi (hanya aliran pertengahan), kerana dipercayai bahawa elixir ini membantu mempromosikan keadaan meditasi. Malah, mungkin terdapat beberapa asas saintifik untuk amalan ini. Bahan kimia seperti melatonin hadir dalam kepekatan tinggi dalam urin pagi, dan bahan ini boleh membantu mempromosikan keadaan meditasi kerana ia bertanggungjawab untuk mengatur kitaran tidur harian. Walau bagaimanapun, ia bukan mengenai bentuk melatonin yang aktif. Setelah menjelaskan ini, sepasang penyelidik dari Newcastle University, percaya bahawa pengambilan air kencing pagi ini dapat kembali melatonin ke bentuk aktifnya.

Pada 7 Mei 1996, dalam penerbitan Institut Perubatan Teoritis teori itu dicadangkan Minum air kencing anda sendiri boleh berfungsi sebagai "penawar" terhadap kanser. Ini berdasarkan fakta bahawa dengan antigen sel-sel kanser yang terdapat dalam air kencing, sistem kekebalan tubuh akan mempunyai peluang untuk mencipta antibodi dan menyembuhkan terhadap kanser. Walau bagaimanapun, penyiasatan rasmi yang dapat menyokong teori ini tidak pernah dijalankan.

Tonton video itu: Detik-Detik CASIS Polwan Nyaris Tenggelam Saat Tes Renang, Apa Yang Terjadi?

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: