Tehnologija Feynman: naučiti se karkoli v štirih fazah

Tehnologija Feynman: naučiti se karkoli v štirih fazah

Učenje zahteva predanost, čas in trud. Poleg tega, če želite izvedeti nekaj novega, morate študirati na pravi način, saj vedno obstaja tveganje, da se znanje ne asimilira na določen način in na koncu ne bomo ničesar učili.

Torej, kakšna bi bila idealna metoda za ugotavljanje vrzeli v obstoječem znanju in izvedba integralnega učenja? Alternativa, ki se vam morda zdi zanimiva, je znana kot Feynmanova tehnika, učno metodo, ki temelji na mentalnem modelu, ki ga je razvil ameriški fizik Richard Feynman, dobitnik Nobelove nagrade leta 1965. V naslednjih odstavkih povzemamo faze te metode.

Prva faza: učiti otroka.

Vzemite kos papirja in napišite temo, ki jo želite naučiti na vrhu. Kasneje poenostavite vse vsebine, ki jih imate, tako da jih zmanjšate na raven, ki jo otrok lahko razume (to je razlog, da je vsebina čim enostavnejša).

Ko se to dejanje izvaja, na koncu poglobimo razumevanje konceptov na globlji ravni poenostaviti odnose in povezave med idejami. Če bi imeli kakšno težavo, boste bolje razumeli področja, ki jih niste razumeli.

Druga faza: pregled.

V prvi stopnji boste vedno našli napake pri učenju: pomembno dejstvo, da ste končali manjka, koncept, ki ga ne morete razložiti ali preprosto ideje, s katerimi se ne morete pravilno povezati. Te povratne informacije so zelo pomembne za opredelitev omejitev znanja, ki ga imate.

Od tu je, ko zares začnete učiti. Zdaj, ko veste, kaj se učite, se lahko vrnete v študijski material, dokler ga ne razložite v osnovnih pogojih. Ko prepoznate meje svojega razumevanja, razočarate napake in povečate verjetnost uspeha pri uporabi tistega, kar ste se naučili.

Tretja faza: organizirati in poenostaviti.

Sedaj imate nabor napisov z roko. Preverite in se prepričajte, da niste na koncu, vključno z žargonom izvirnega materiala. Organizirajte jih na način, ki spominja na preprosto in vplivno zgodbo. Preberite glasno Če pojasnila niso preprosta in se zdi nejasna, je to znak, da vaše razumevanje predmeta zahteva več dela.

Četrta faza: prenos.

Čeprav je to nekaj neobveznega, ko imate gotovost o vašem razumevanju o tej temi, jo razložite drugi osebi (v idealnem primeru nekoga, ki je neizkušen v predmetu). To bi pomenilo končni test vašega znanja in sposobnosti, ki ga morate posredovati.

Oglejte si video: WW2 – OverSimplified (1. del)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: