Tasik merah jambu Las Coloradas di Yucatan

Tasik merah jambu Las Coloradas di Yucatan

Mexico adalah sebuah negara dengan kepelbagaian geografi yang besar. Di wilayah Mexico boleh didapati dari pantai dengan air yang jernih ke pergunungan bersalji. Tetapi kepelbagaian semulajadi tidak berhenti di sini, malah, di tanah-tanah ini ada sangat khusus "tasik" merah jambu ". Ia terletak di pelabuhan The Coloradas, dan terletak di pantai timur Semenanjung Yucatan.

Daripada menyampaikan perairan dengan warna biru-hijau yang tipikal, tasik ini mempunyai warna merah jambu yang lembut dan cantik. Pewarnaannya yang unik adalah kerana kepekatan garam yang tinggi, kehadiran plankton merah dan banyaknya artemia, krustasea kecil, yang disebabkan oleh warna tertentu, mencemarkan air tasik mawar, yang membezakan lebih banyak keindahan landskap di tempat ini.

Tasik bukanlah pembentukan semulajadi, atau hanya satu, sebenarnya ia adalah tangki air garam digunakan oleh industri garam untuk mendapatkan garam. Di sebelah deposit ini adalah rizab "Ría Lagartos", tempat yang benar-benar indah di mana ia mungkin untuk menghargai flamingo merah jambu megah.

Seperti yang dapat anda lihat dalam gambar-gambar yang diambil oleh pelawat dan diterbitkan di Instagram, lawatan ke tasik ini, tanpa ragu, pengalaman surreal … layak kisah dongeng.

Terdapat beberapa gambar orang yang berenang di perairan ini, tetapi kita tidak tahu sejauh mana ini undang-undang, terutamanya kerana industri garam sangat penting di rantau ini, lebih penting daripada pelancongan.

Tonton video itu: Pink Lake – Las Coloradas, Maxico

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: