Strašne skulpture s knjigama Briana Dettmera

Strašne skulpture s knjigama Briana Dettmera

Kada je riječ o radu s knjigama, Brian Dettmer je jedna od glavnih referenci. No, ovaj umjetnik ih ne piše, već ih skulpturira. Kažu da nam knjiga može zamisliti nevjerojatne svjetove, a Dettmer to shvaća doslovno, pretvarajući čitav volumen u krajolike, gradove i prekrasne likove.

Uz vrlo oštre kirurške instrumente i puno strpljenja, umjetnik daje život impresivnim skulpturama na sve vrste knjiga. Srećom, za ljubitelje književnosti, djela korištena za djela su enciklopedije i stari rječnici, s zastarjelim informacijama i bez akademskih vrijednosti.

Njegove skulpture su izložene u raznim državama američke unije i inozemstvu u institucijama kao što su Muzej za umjetnost i dizajn (MAD) u New Yorku; Chicago kulturni centar; Galerija Renwick Smithsonian Instituta; Visoki Muzej; Muzej suvremene umjetnosti Gruzije i Muzej suvremene umjetnosti Virginije. U 2014. Brian Dettmer bio je predmet desetogodišnje retrospektive u Zakladi Hermann Geiger u Cecini, Italija.

Umjetnik je skulpture mogu se naći u stalni nekoliko značajnih institucija, uključujući Smithsonian American Art Museum, Yale University Art Gallery i Visokog muzeja.

U 2014. godini održao je prezentaciju o svom radu za TEDYouth (možete aktivirati titlove na španjolskom).

Dettmerov rad ne samo da reciklira odbacene knjige, već ih besmrtnira u pravim umjetničkim djelima. Pogledajte neke od njegovih djela.

Slike Brian Dettmer

Pogledajte videozapis: Biblijska serija I: Uvod u Božju ideju

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: