Strašna prihodnost za človeštvo predstavljena v videu Pentagona

Strašna prihodnost za človeštvo predstavljena v videu Pentagona

Ogromna neformalna naselja, okoljske katastrofe, organizirani kriminal in državljanska vojna. Vse, kar je ilustriralo prizore sedanjega kaosa, ki jih opisuje napovedovalec govora. Lahko bi bila nizkoproračunska znanstvena fantastika, vendar je bolj zaskrbljujoča.

Je izobraževalni video, ki ga je izdal Pentagon in jih objavlja ameriška stran Intercept. V tem približno petminutnem videu z naslovom "Mega mesta: mestna prihodnost, nastajajoča zapletenost", ameriška vojska predstavlja, kako bodo do leta 2030 postale metropole.

"Neenakost med revnimi in bogatimi se bo povečala, etnične in verske napetosti pa bodo element, ki definira družbo," pravi pripovedovalec, kasneje pa opozarja, da bodo "neredna naselja rasla hitro". "To je naš prihodnji svet, za katerega nismo pripravljeni."

V katastrofalni viziji ameriške vojske se celo govori o internetu, ki naj bi ga ocenili,nedovoljene gospodarske sisteme"(Domnevno zgrajena na podlagi virtualnih valut, kot je Bitcoin) in "kazenske sindikate", ki bodo imeli "globalni doseg". Skratka, verodostojna distonija.

Nato je v video zapisu navedeno, da mora ameriška vojska ponovno odkriti, saj bo vse težje prepoznati in napadati mešane sovražnike med prebivalstvom. In citirajo kitajskega pisatelja Sun Tzu, ki ponovno pretehta odstavek Umetnost vojne: "Izogibajte se mestom ali jih oblegajte". "Toda naši vojaki bodo morali delovati v tem kontekstu."

Na koncu se pojavi prizor, ki je morda najbolj grozljiv: vojak z masko, ki nakazuje možnost terorističnih napadov s kemičnim ali biološkim orožjem.

Vendar pa razumemo, da mora biti bojni vojak pripravljen za najhujše, tudi za najbolj pesimistično vizijo prihodnosti.

Najbolj optimistični pravijo, da bo prihodnost veliko boljša in da ta pesimistična vizija samo slabi tehnološki razvoj, ki nam bo omogočil dostop do zelo pomembnih virov ob vedno nižjih stroških.

Primer je strošek proizvodnje sončne energije, ki je leta 2016 cenejši od nafte. Robotika, povečana realnost, biotehnologija in nanotehnologija bodo morda vodili do revolucij, ki bodo do leta 2030 drastično spremenile organizacijo naše družbe.

Oglejte si video: Noč knjige, novinarska konferenca, 5. april 2017

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: