Strašna budućnost čovječanstva predstavljena u Pentagonovom videu

Strašna budućnost čovječanstva predstavljena u Pentagonovom videu

Velika neformalna naselja, ekološke katastrofe, organizirani kriminal i građanski rat. Sve što je ilustrirano sa scenama trenutnog kaosa, opisao ga je govornik glasnog govora. To bi mogla biti niskobudžetna znanstvena fantastika, ali je zabrinjavajuća.

To je video treninga kojeg proizvodi Pentagon i objavio je američki site Intercept, U ovom petominutnom videu pod nazivom "Mega Cities: Urban Future, Emerging Complexity", američka vojska zamislja kako će metropole biti slične do 2030. godine.

"Nejednakost između siromašnih i bogatih će se povećati, a etničke i vjerske napetosti bit će element koji definira društvo", kaže pripovjedač, a kasnije ističe da će "nepravilna naselja brzo rasti". "Ovo je naš budući svijet, za koji nismo spremni."

U katastrofalnoj viziji američke vojske, čak se govori o Internetu, koji procjenjuju da će biti zaražen "nedopušteni ekonomski sustavi"(Navodno izgrađen na temelju virtualnih valuta kao što je Bitcoin) i "kriminalnih sindikata" koji će imati "globalni doseg". Ukratko, autentična distopija.

Nakon toga, videozapis kaže da se američka vojska mora ponoviti, jer će sve teško identificirati i napasti mješovite neprijatelje među stanovništvom. I citaju kineski pisac Sun Tzu, ponovno reinterpretirajući odlomak Umjetnost rata: "Izbjegavajte gradove ili ih opkoli". "Ali naši će vojnici morati raditi u tom kontekstu."

Na kraju se pojavljuje scena koja je možda najstrašnija: vojnik s maskom, što upućuje na mogućnost terorističkih napada kemijskim ili biološkim oružjem.

Međutim, shvatimo da se borbeni vojnik mora pripremiti za najgore, čak i za najviše pesimističnu viziju budućnosti.

Najoptimističniji kažu da će budućnost biti puno bolja i da ta pesimistična vizija samo slabi tehnološku evoluciju koja će nam omogućiti pristup vrlo važnim resursima uz sve niže troškove.

Primjer je trošak proizvodnje sunčeve energije, koji je 2016. bio jeftiniji od ulja. Robotika, povećana stvarnost, biotehnologija i nanotehnologija vjerojatno će nas dovesti do revolucija koje će drastično promijeniti organizaciju našeg društva do 2030. godine.

Pogledajte videozapis: Nevjerovatne predviđanja za Budućnost Ljudi

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: