Știința descoperă în sfârșit modul în care a apărut frigul

Știința descoperă în sfârșit modul în care a apărut frigul

Începi să strănut, se simt disconfort pe tot corpul si oboseala ca ai rula un triatlon. Când te aștepți mai puțin, sunteți care suferă de cele mai frecvente boli din lume: frigul. In medie, un adult care trece prin aceasta de doua ori pe an. Și nu este pentru mai puțin: există mai mult de două sute de tipuri de virus capabile să provoace boala.

Acest grup face parte din familia enormă de coronavirusuri și, recent, oamenii de știință au descoperit în sfârșit modul în care au început să infecteze oamenii. Ca multe alte boli, răceala comună a apărut în alte animale, iar virusul a fost trece prin mutații mici, până când a fost în măsură să se răspândească la oameni și contamina.

În timp ce originile Întrebat altor coronavirus – responsabil pentru sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS, pentru acronimul în limba engleză), un grup de cercetatori de la Spitalul Universitar din Bonn, în Germania, a constatat că este foarte probabil ca frigul nostru să provină din dromedarii.

Grupul a examinat aproximativ o mie de cămile arabe. În 60 dintre aceștia au descoperit un tip de virus asemănător cu coronavirusul uman 229E, unul dintre cei responsabili pentru acea iad numită frig. După unele teste, au stabilit că virusul dromaderul a avut capacitatea de a infecta oameni cu nici o problema – ceea ce sugerează că ar putea fi un evoluționist „strămoș“ al virusului care a reușit să sară oamenii cămilă să se răspândească în întreaga lume.

Dar nu avem nici să vă faceți griji cu privire la prinderea o răceală a unui dromader trăiesc astăzi: după mult pentru a face față cu versiunea modernă umană a bolii, sistemul nostru imunitar este capabil de a distruge rapid cămilă virus.

Aceasta constatare ar putea ajuta oamenii de stiinta pentru a avansa înțelegerea lor a mers, o infecție mult mai severă, care uneori fatale – și care a fost, de asemenea, achiziționată de oameni de la dromader.

Contrar virusului rece, coronavirusul MERS încă nu suferă suficiente mutații pentru a fi transmis de la o ființă umană la alta. Cele mai multe focare apar în zone limitate și în medii restrânse, cum ar fi spitalele. Dar, la fel ca frigul comun, se crede că acest virus poate muta în timp ce reproduce – și poate una dintre aceste versiuni se poate adapta mai bine organismului nostru și poate provoca o epidemie care va da mult mai multe probleme decât un nas congestionat.

Așteptările cercetătorilor este că, știind ruta pe care a luat rece pentru a „rezolva“ printre oameni, această funcție ca o hartă pentru a preveni MERS merge prea departe.

Vizionați videoclipul: EGIPTEANUL 1954 (subtitrat în limba română)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: