Sedam najružnijih ptica u prirodi

Sedam najružnijih ptica u prirodi

Jeste li vidjeli one ptice koje izgledaju kao loša šala prirode? Postoje neki koji su, prokleto, kakva je ružna životna nesreća. Osobno je zanimljivo kako određene ptice dolaze klasificirati u kategorije kao što su "ekstravagantni", "nerazmjerni", "estetski ugroženi" itd. Suočeni s tolikim brojem mogućnosti ptica koje su izgledale kao da su napustile pticu pustinjaka, predstavljamo mali popis najružnije ptice na svijetu, Mislim da je potrebno zapamtiti da nisu u redu ružnoće, jer to je nešto relativno. Osoba može izgledati lijepo ono što nađem ružno i obratno.

Roda cipelašica.

Ništa drugo ne morate pogledati ovu životinju da biste shvatili da ne postoji način da se pogorša. Pa, možda da, ali ako vam treba referenca za nešto ružno, ovdje je Balaeniceps rex. Izgleda kao mutantni pelikan, Životinja je strašno nerazmjeran, bezbojan i sa prevladavajućim tonom koji smo mogli definirati samo kao "sive drenaže".

Noge su dugačke i prilično tanke u kontrastu s iznimno teškom glavom. Uvjeren sam da je to pukotina koju je arhitekt svemira objavio pogreškom.

Veliki Urutaus.

Izazivam vas da pogledate sliku ove ptice na 5 sekundi bez smijeha:

Njegov deblo je toliko strašan da ga nitko ne bi mogao klasificirati kao pticu, pod pretpostavkom da su napravili Photoshop. Za pokretanje urutau (Nyctibius grandis) je križ očiju, A njegove su oči više nego skočile od Martyja Feldmana. Osim toga, izgovor njegovog imena na engleskom jeziku (Potoos) sliči sranju na španjolskom, također se čini zvukom koji se javlja kada pokušavate pljunuti komad mesa koji je zaglavljen između zuba.

U bojama se može savršeno zbuniti s debla, a u glavi je kljun koji izgleda poput pahuljica, dok očne jabučice izgledaju poput nečega iz crtića.

Bald Ibis sa sjevera.

Ovdje imamo nezadovoljnika koji izgleda kao da je preživio nuklearnu nesreću koja mu je potpuno spalila glavu. Geronticus calvus velika ptica s polutastim izgledom i perje (koje su samo prisutne na tijelu) jednog helena. Oni se mogu naći u planinskim područjima istočne Južne Afrike, Lesoto i Swaziland. Njegova se prehrana sastoji uglavnom od insekata, malih kralješnjaka, crva i mekušaca. Tako je ružno da boli.

Zajednički Cassowary

Razmislite o divovskoj crnoj kokoši koja je u nekom trenutku prešla staze s dinosaurusom do točke da je izašao rog umjesto grebena. A taj dodir plave boje odgovara dodavanju neophodne male dodatne neobičnosti. Ako pogledate iza tvrdog grebena, primijetit ćete uznemirujuće oči i duboki plavi grlo. Ali stvari postaju puno zanimljivi kad gledamo noge: svaki od tri prsta Ima kuglu u obliku noža s oko 5 centimetara u duljini

Zajednički kazalo (Casuarius casuarius) najveća je od tri klase koja postoji i druga najteža ptica u prirodi, jedva nadmašena nojevima. Možete ih pronaći u tropskim šumama sjeverne Australije i južne Nove Gvineje, ali, osim njihovog čudnog izgleda, posebno su teže locirati. Iako ako pronađete jednu, najbolja stvar koju možete učiniti jest moliti jer su izuzetno nasilne životinje.

Marabu.

Ovdje imate još jedan prvak u ružnoći. Uz kljun koji nalikuje golemim vrtlar škarama i perje na glavi koja izgleda poput gubavce, ovo je jedna od najružnijih ptica koje možete naći u prirodi.

Kao da nije bilo dovoljno, odrasli nose veliku i upaljenu masu (tzv. karuncle) koji izgleda kao vrsta kancerogenog tumora koji visi s vrata. Marabú (Leptoptilos) Također su ogromne, s krilima koja se mogu protezati do 2 metra i čašama koje prelaze 30 centimetara.

Poput mnogih drugih ćelavih vrsta, Marabú jede guzicu, izmet i gotovo bilo koju vrstu životinjske tvari možete pronaći, uključujući i druge manje ptice. Također voli propitivati ​​kroz ljudski smeće, vole jesti golubove, piliće, pa čak i male pse. Postoje neki prikazi napada na ljude kad ih ne hrane brzo.

Dong Tao piletina

Ovdje imamo tu piletinu Pokazalo se kada su ljudi napravili križ tragao za pilićima s "sočan" noge, poslastica koju orijentalci jako cijenili. Izgled njegovih nogu stvara čudan osjećaj. Izgledaju kao genitalije s naprednim stanjem sudjelovanja.

Još gore, ali dragi čitatelj, izgleda kao piletina koja pati od elefantize. Kakva grozna i odvratna stvar pilića Dong Tao. I da ne spominjemo dijelove kože koji visi s glave.

Turska.

Nemoguće je uključiti čuvenu puricu u ovaj popis (meleagris). Moglo bi biti oduševljen kad ispunjava naše okusne pupoljke na Božić, ali pogledaj estetsku nesreću koja predstavlja lice ove jadne životinje.

Nije dovoljno pustolovna viseća masa, u nekim vrstama te sranje su crvene. Već ih mogu zamisliti kako se hvale: "Gledajte moje šarene pustule i moj zubac koji se ljulja preko kljuna kao da je nekrotična cijev."

Vjerujem da je ova životinja evoluirala na ovaj način tako da smo dvaput mislili prije stavljanja u pećnicu.

Flamenco.

Flamingos (Phoenicopterus) smatraju ekstravagantnim pticama. Ali ako su mi u jednom trenutku rekli da su otkrili da su tuđinci, uopće me ne bih iznenadio. Flamingi su strašni.

Možda zato što su ružičaste, jer imaju vrat u obliku slova S, za svoje noge koje izgledaju poput krhkih štapova ili za njihov neobičan užasan vrhunac s onim neugodnim osmijehom. Možda zato imaju izuzetno male oči, ili zato što imaju tendenciju stvaranja ogromnih grupa.

Stvoritelj je malo oklijevao i ostavio krivudav kljun. Zatim je stavio aberantnu boju da se nitko ne usredotoči na pogrešku.

Postoje mnoge druge ružne i rijetke ptice na svijetu, ali to su moja sedam najpoželjnija.

Pogledajte videozapis: Ptice pjevice Hrvatske

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: