Sculpturi minunate realizate cu cărți de Brian Dettmer

Sculpturi minunate realizate cu cărți de Brian Dettmer

Când vine vorba de a lucra cu cărți, Brian Dettmer este una dintre principalele referințe. Totuși, acest artist nu le scrie, ci le sculptează. Ei spun că o carte este capabilă să ne facă să imaginăm lumi incredibile, iar Dettmer o ia foarte literal, transformând volume întregi în peisaje, orașe și personaje minunate.

Cu instrumente chirurgicale foarte ascuțite și multă răbdare, artistul dă viață sculpturilor impresionante pe tot felul de cărți. Din fericire, pentru iubitorii de literatură, piesele folosite pentru opere sunt enciclopedii și dicționare vechi, cu informații învechite și fără valoare academică.

Sculpturile sale au fost expuse în diferite state ale Uniunii Americane și în străinătate în instituții precum Muzeul de Arte și Design (MAD), în New York; Centrul Cultural din Chicago; Galeria Renwick a Institutului Smithsonian; Muzeul Înalt; Muzeul de Artă Contemporană din Georgia și Muzeul de Artă Contemporană din Virginia. În 2014, Brian Dettmer a făcut obiectul unei retrospective de zece ani la Fundația Hermann Geiger din Cecina, Italia.

Sculpturile artistului pot fi găsite în colecția permanentă a mai multor instituții notabile, printre care Muzeul de Artă Americană Smithsonian, Galeria de Artă a Universității Yale și Muzeul Înalt.

În 2014 a prezentat o prezentare a lucrării sale pentru TEDYouth (puteți activa subtitrările în limba spaniolă).

Munca lui Dettmer nu numai că reciclează cărți aruncate, ci îi imortalizează în adevărate opere de artă. Uitați-vă la o parte din lucrările sale.

Imagini Brian Dettmer

Vizionați videoclipul: Naeni, județul Buzău-sculpturi în locuri de poveste

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: