"Satyr" din El Salvador

“Satyr” din El Salvador

Satyr, în mitologia greacă, a fost o ființă a naturii cu corpul jumătate uman și jumătate de capră (echivalent faunului mitologiei romane), iar cel tânăr José, din El Salvador, au fost comparate cu una dintre aceste ființe mitologice datorită tumorilor care se dezvoltă pe picioare și pe mâini.

Numele lui este José și are mai puțin de 20 de ani, locuiește cu mama sa într-un colț îndepărtat al satului Llobasco în El Salvador, unde în fiecare zi încearcă să ascundă o deformare ciudată, care a început să-l afecteze de la vârsta de 2 ani.

În prezent, picioarele și mâinile sale sunt marcate de un fel de protuberanțe similare cu copitele unui cal, care a crescut într-o asemenea măsură încât acum și abia își poate folosi membrele și care îi împiedică să îndeplinească sarcinile cele mai de bază ale vieții de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos. Din acest motiv, mama ei trebuie să o ducă pe umerii săi, astfel încât să-l poată mișca, chiar și în interiorul ei, o adevărată jertfă pentru această femeie. Deși nu reușește decât să țină lucrurile împreună, José ascultă ingenios muzica de pe telefonul său mobil și îi place să se joace și cu jucăriile sale pentru copii. Viața lui este un adevărat encierro și mama lui trebuie să-și protejeze în mod constant mâinile și picioarele în timpul zilei muștelor și infecțiilor.

Există oameni care, când o văd, plâng … strigă de milă."Spune María Eusebia López.

De multe ori au căutat un tratament, dar nu au găsit răspunsuri din partea medicamentelor. Necredincios cu medicina occidentală, acum Maria Eusebia consideră că toate acestea pot fi produsul unei vrăjitorii. În ciuda tuturor lucrurilor, José nu încetă să viseze și spune că vrea să meargă într-o zi, iar mama lui are o mare credință că poate fi încă vindecat.

Este imposibil ca acest caz să nu ne facă să ne amintim Dede Koswara, care a devenit cunoscut sub numele de "Omul de copac“. Cazul lui Dede a fost succesul unui program documentar difuzat pe Discovery Channel. Cazul lui este mult mai grav decât cel al lui Jose, deoarece nu-și poate vedea mâinile și picioarele, dar se pare că are rădăcini. Discovery Channel, după succesul documentarului, a lansat un altul, numit "Arborele omului – Vindecarea ", În cazul în care medicii au studiat cu atenție cazul și au găsit numele bolii: epidermodisplasia verruciformis sau boala Lewandowsky-Lutz, unde boala a progresat semnificativ datorită deficienței imune. Doctorii au scos mai mult de 5 kilograme de excrescență, iar Dede și-a văzut picioarele și mâinile pentru prima dată de ani de zile. Dar a trecut timpul și "rădăcinile" au început să se întoarcă și Dede, încetul cu încetul, se întoarce la a fi "Omul de Copac". Din păcate, nu există nici un tratament pentru boală.

Și aici este inevitabil să întrebați dacă epidermodisplasia verruciformis Aceasta va fi aceeași boală care afectează José.

Vizionați videoclipul: Satyricon în El Salvador Hvite Krists Död

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: