"Satira" El Salvadora

“Satira” El Salvadora

Satsir, u grčkoj mitologiji, bio je priroda prirode s tijelom polovice čovjeka i pola koze (što je ekvivalent faunu rimske mitologije), a mladi José, iz El Salvadora, uspoređuju se s jednom od tih mitoloških bića zbog tumora koji rastu na nogama i rukama.

Njegovo je ime José i on je malo više od 20 godina, živi s majkom u udaljenom kutu sela Llobasco u El Salvadoru, gdje svaki dan pokušava sakriti čudnu deformaciju koja je počela utjecati na njega od dvije godine života.

Trenutačno su njegove noge i ruke označene nekom vrstom izbočine slične kopitima konja, koja je rasla do te mjere da sada i jedva da koristi svoje udove, i da ga spriječi da obavlja osnovne zadaće svakodnevnog života, kao što je hodanje. Iz tog razloga, njezina majka mora ga nositi na svojim ramenima kako bi je mogla premjestiti, čak iu njezinu domu, prava žrtva za ovu ženu. Iako jedva može držati stvari zajedno, José glomazno sluša glazbu s mobitela i voli igrati sa svojim dječjim igračkama. Njegov je život pravi putnik i njegova majka treba stalno štititi ruke i noge tijekom dana muha i infekcija.

Postoje ljudi koji, kad ga vide, plaču … plaču žalosti."Kaže María Eusebia López.

Mnogo puta su otišli u potragu za lijekom, ali nisu pronašli odgovore iz medicine. Nevjernik sa zapadnom medicinom, sada Maria Eusebia vjeruje da sve ovo može biti proizvod vještičenja. Unatoč svemu, José ne prestaje sanjati i kaže da želi hodati jednog dana i njegova majka ima veliku vjeru da se i dalje može izliječiti.

Nemoguće je da nas taj slučaj ne čini da se sjećamo Dede Koswara, koji je postao poznat kao "Stablo čovječe”. Dedeov slučaj bio je uspjeh dokumentarnog emitiranja na Discovery Channelu. Njegov slučaj je ozbiljniji nego Jose, jer jednostavno ne može vidjeti njegove ruke i noge, ali činilo se da ima korijene. Discovery Channel, nakon uspjeha dokumentarca, pokrenuo je još jedan, nazvan "Čovjekovo stablo – iscjeljenje ", Gdje su liječnici temeljito proučavali slučaj i pronašli ime bolesti: epidermodisplasia verruciformis ili Lewandowsky-Lutzova bolest, gdje je bolest napredovala znatno zbog imunološkog nedostatka. Liječnici su uklonili više od 5 kilograma raskoši i Dede je prvi put vidio noge i ruke po godinama. Ali vrijeme je prošlo i "korijeni" počeli su se vratiti, a Dede, malo po malo, vraća se na "Tree Man". Na žalost, ne postoji lijek za bolest.

I ovdje je neizbježno pitati je li epidermodisplasia verruciformis Bit će ista bolest koja utječe na Joséa.

Pogledajte videozapis: spasitelja

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: