Ružičasta jezera Las Coloradas u Yucatanu

Ružičasta jezera Las Coloradas u Yucatanu

Meksiko je zemlja s ogromnom geografskom raznolikošću. Na meksičkom teritoriju se mogu naći iz plaža s kristalno čistim vodama do snježnih planina. Ali njegova prirodna raznolikost ovdje se ne zaustavlja, zapravo, u tim zemljama vrlo posebna ružičasta "jezera", Nalazi se u luci The Coloradas, a nalazi se na istočnoj obali poluotoka Yucatan.

Umjesto da prezentira vodu s tipičnim plavo-zelenom bojom, ovo jezero ima meku ružičastu boju dojmljivo i lijepo. Njegova jedinstvena boja je zbog koncentracije visoke soli, prisutnost crvenog planktona i obilje Artemia, malih rakova, koje zbog svoje posebno boje boje jezerske vode ruža, kontrastne još ljepši krajolik na ovom mjestu.

Jezero nije prirodna formacija, niti je to samo jedan, u stvarnosti oni jesu spremnike slane vode koje je solna industrija koristila za dobivanje soli. Pored ovih depozita nalazi se rezerva "Ría Lagartos", doista divno mjesto gdje je moguće cijeniti veličanstvene ružičaste flamingove.

Kao što možete vidjeti na ovim fotografijama koje donose posjetitelje i objavljena na Instagram, posjet ovog jezera je, bez sumnje, nadrealno iskustvo … dostojan bajke.

Postoje neke slike ljudi koji plivaju u tim vodama, ali ne znamo u kojoj je mjeri to pravno, pogotovo zato što je solna industrija od vitalnog značaja u regiji, važnija od turizma.

Pogledajte videozapis: Paranormalno 5 – Otajstvo Roze Jezero

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: