Roza jezera Las Coloradas v Yucatan

Roza jezera Las Coloradas v Yucatan

Mehika je država z veliko geografsko raznolikostjo. Na mehiškem ozemlju lahko najdete plaž s kristalno čistimi vodami do zasneženih gora. Toda njena naravna raznolikost se tukaj ne ustavi, pravzaprav v teh deželah obstajajo zelo posebno roza "jezera". Nahaja se v pristanišču Coloradas, in se nahaja na vzhodni obali polotoka Yucatan.

To jezero namesto predstavitve voda s tipično modro-zeleno barvo ima mehko rožnato barvo precej impresivno in lepo. Njegova edinstvena barva je zaradi visoke koncentracije soli, prisotnost rdečega planktona in številčnost Artemia, majhnih rakov, ki zaradi svoje posebno barvo za barvanje jezerski vodi povečalo, kontrastne še lepa pokrajina na tem mestu.

Jezero ni naravna formacija, niti je le ena, v resnici so cisterne za solno vodo ki ga uporablja sol industrija za pridobivanje soli. Poleg teh depozitov je rezerva "Ria Lagartos" resnično čudovit kraj, kjer si lahko ogledate veličastno roza flamingos.

Kot lahko vidite na fotografijah, ki jih obiskovalci sprejete in objavljene na Instagram, obisk tega jezera je, brez dvoma, nadrealistična izkušnja … vreden pravljice.

Obstaja nekaj slik ljudi, kopanje v teh vodah, vendar ne vem, kako je to legalno, še posebej zato, ker je industrija sol je ključnega pomena v regiji, veliko bolj pomembno od turizma.

Oglejte si video: PINK LAKE AUSTRALIA II Worldtrip Vlog # 11

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: