Rizava život za halucinogeni med Himalajama

Rizava život za halucinogeni med Himalajama

Proces sakupljanja halucinogenskog meda kojeg proizvodi divovski pčele Himalaje daleko je od jednostavnog posla. odabir članova populacije Kulung, istočnom Nepalu, penjati stijene do 91 metara na slabe stepenice napravljene od užeta i bambusa kako bi dobili dragocjeni proizvod. Oni izbjegavaju napade raspršujući pčele s dima paljenog trave, sve dok pokušavaju skupiti vrijednu tekućinu.

Posljednji lovac meda", Film koji je nedavno stupio na natjecanje na festivalima i koji će biti objavljen 2018. godine, priča o ljudima koji čine ovu rizičnu putanju. To je blistav svjedočanstvo, kao što možete cijeniti u ovom iza scene izvod objavio The North Face na YouTube.

Halucinogeni med?

Filmski tim uključivao je penjače kao što su redatelj i fotograf Renan Ozturk. Iako je proizvodnja vezana za sigurnosne pojaseve, morali su se penjati dovoljno visoko da bi potpisali rad tih kolekcionara nisu imali nikakvu sigurnost osim visokih i tankih rudimentarnih stepenica.

Prema vremenu, ove pčele stvaraju različite vrste meda, prema Marku Synntu, koji je bio dio filmske posade i pisao o lovcima meda za National Geographic. Tijekom proljeća, toksini prisutni u cvjetovima koje kukci jedu stvaraju psihotropni med.

"Jelao sam dvije žličice, količinu koju su preporučili lovci meda, a nakon oko 15 minuta počeo sam osjećati osjećaj sličan onoj marihuane. Osjećao sam se kao da se moje tijelo guta, počevši od moje glave i prolazi kroz moj deblo. Duboki i smrznuti osjećaj u želucu koji je trajao nekoliko sati ", napisao je David Caprara za Vice, 2016., nakon putovanja u Nepal kako bi svjedočio drugoj žetvi meda.

Također spominje da veća doza može biti mnogo intenzivna.

Učinci tvari na ljudsko tijelo.

Med trgovac u selu ponudio je novinaru opis o iskustvu unosa veće količine meda: "Prvo, tijelo osjeća potrebu za čišćenjem (povraćanje ili odmrzavanje). Nakon čišćenja izmjenjuje se između tame i svjetla. Možete vidjeti i sljedeći trenutak ne možete to učiniti ", rekao bi Synntu. "Ovaj osjećaj može trajati jedan dan, poput pulsiranog zvuka košnice u daljini".

Lokalni nepalski koristiti male doze meda kao antiseptik, lijek protiv kašlja ili ublažavanje boli, Prodaje se na crnom tržištu između 130 i 175 dolara po kilogramu, prema onome što je objavio Synnott. To opravdava izazov smrti tijekom njegove zbirke.

Tradicija koja nestaje.

Međutim, ovih dana za prikupljanje meda, koji oni se provode na ekološki održiv način, mogu uskoro nestati. Selo koje je dokumentirano u ovom filmu nema nikoga da zamijeni djelo kolekcionara Mauli, budući da su mladi manje zainteresirani i vjerojatnije da će ići u velike gradove.

I to nije jedini problem. Godine 2013. fotograf Andrew Newey otputovao je u Nepal kako bi dokumentirao zbirku i izvijestio pad populacije pčela zbog turističkih i vladinih politika koje odobravaju povlastice za naplatu poduzetnicima koji ne odabiru održivu putanju.

Možda će se održati još jedna vrsta zbirke, ali održivi i tradicionalni – i možda i halucinogeni med – mogli bi uskoro nestati.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: