Prva in stoletna hiša Gaudíja bo odprta za javnost

Prva in stoletna hiša Gaudíja bo odprta za javnost

Katalonski Antoni Gaudí je nedvomno eden največjih eksponentov v zgodovini arhitekture. Edini in zanimivi kot scenariji najbolj divjih sanj in hkrati spektakularno lepi Gaudijeve konstrukcije postavljajo ga nad meje arhitekture kot umetnika v polni meri besede.

To je neverjetno sposobnost za preoblikovanje resničnih scenarije v umetnosti je razvidno iz njegovega prvega objekta, 130 let potem ko je bil končan, bo na koncu odprta za javnost za presojo.

The Casa VicensNahaja se v Barceloni, je bilo načrtovano, in Gaudí zgrajena med letoma 1883 in 1885, in v nekaj letih je bil uporabljen izključno kot zasebno bivališče. Vendar pa je v letu 2014 je bilo pridobljeno z zasebnim finančne institucije, in po nekaj letih reform bo končno odprt oktobra, kot kulturni center. V muzeju bodo razstavljena dela Gaudija in raznovrstne razstave.

Še preden bi se ga obiskal, je bila ta hiša šteje svetovne dediščine UNESCO (sedem drugih dela arhitekta so tudi del te dediščine: La Pedrera, Casa Batlló, Palau Güell, Park Güell, fasada rojstva in grobnica Svete družine). Gaudí je bil 33, ko je končal Vincens House, tako neizbrisen pečat v zgodovini arhitekture kot enega od super – lahko znova preseneča in tujci z opeke, ploščice, cementa in videz genija.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: