Preprost trik, da bi vaša mačka postala srečnejša in bolj zdravo

Preprost trik, da bi vaša mačka postala srečnejša in bolj zdravo

V tem času je pogosto, da ljudje, ki imajo mačke kot hišne ljubljenčke, ne pustijo, da zapustijo hišo. Toda, ker so te živali pred naravnimi vrstami plenilcev in so polprimatirane, bi to lahko povzročilo nekatere težave pri obnašanju in zdravju živali.

Glede na rezultate nove preiskave na Univerzi v Kaliforniji v Berkeleyju v Združenih državah, obstajajo nekatere uganke, ki jih mačke lahko "rešijo" v času pridobivanja hrane in bi lahko odpravile številne od teh težav, ki jih povzroča ograjen prostor.

Delo za jesti

Domače mačke se ne razlikujejo veliko od njihovih evolucijskih prednikov, afriških divjih mačk, zaradi česar je življenje med štirimi stenami pravi izziv. Prostor mačk je bil povezan z različnimi zdravstvenimi težavami, vključno s kroničnimi boleznimi v sečnem traktu, debelostjo, sladkorno boleznijo in problematičnim vedenjem, kot je agresija in iskanje pozornosti.

V tej novi raziskavi, katere rezultati so bili objavljeni v Revija Feline Medicine in kirurgija, so pokazali raziskovalci prednosti uganke, zasnovane tako, da mačke "delajo", da bi dobili hrano.

Te uganke uporabljajo instinkt lovskih mačk, ki delujejo kot "nadomestki" za te globoko zakoreninjene impulze. Pri delu s samim krmljenjem so mačke fizično bolj aktivne, doživljajo zmanjšano stopnjo stresa in postanejo manj zahtevne glede skrbi, ki jo zahtevajo od svojih negovalcev.

Uspešen poskus

Raziskovalci so zabeležili več kot 30 primerov, ko so uganke pomagale pri zdravju in obnašanju mačke. Na primer, mačka z debelostjo v letu dni izgubi 20% svoje telesne teže samo z izvajanjem sestavljanke.

Druga triletna mačka je zmanjšala svoje agresivno vedenje in frustracije v šestih mesecih, dveletna mačka, ki se je bala pred ljudmi, je znatno izboljšala svoje vedenje po soočanju z mobilnimi in fiksnimi uganki.

Kako narediti uganko za svojo mačko?

Trenutno na trgu obstaja več sestavljanke za mačke, usmerjene v hrano. Nekateri zahtevajo, da jih živali potisnejo s svojim nosom, medtem ko druge stacionarne sile mačko premikajo med svojimi deli.

Po mnenju znanstvenikov so te uganke lahko storite zelo enostavno doma, na primer z luknjami v kartonskih škatlah ali steklenicah za vodo.

Tisti, ki so odgovorni za študijo, poudarjajo, da imajo mačke svoje lastne individualne nastavitve, ko gre za sestavljanke za hrano, zato je zelo pomembno, da opravijo preizkuse, preden določijo pot, ki bo sledila. Končni cilj je, da vam ponudijo različne uganke, da jih ohranite.

Na začetku imajo mačke težave pri pridobivanju hrane, zato raziskovalci predlagajo, da dajo dovolj hrane. Ker postanejo učinkovitejši, se lahko znesek zmanjša. Tukaj je precej preprost primer.

V hišah, kjer je več kot ena mačka, je najbolje, da imajo vsi lastno posodo. In če so psi, je tudi dobra ideja, da jih vzamete stran od teh sestavljankov.

Oglejte si video: 101 razlog, zakaj postati vegan

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: