Pomanjkanje toaletnega papirja

Pomanjkanje toaletnega papirja

Bilo je pomanjkanje številnih stvari skozi zgodovino, kot so nafta, guma, kava, medicina, hrana itd. Vendar je bila ena od najbolj nenavadnih in nenavadnih pomanjkljivosti, ki se je zgodila pred nekaj leti, pomanjkanje toaletni papir… dejstvo, ki se nikoli ne bi smelo zgoditi.

Očitno je toaletni papir Ni vedno obstajal, lahko smo precej prepričani, da se jamar v nobenem mega-supermarketu ni ustavil, da bi vzel svoj paket papirnatih zvitkov. Čeprav je to mogoče reči človeško bitje je edina žival, ki ima sposobnost čiščenja po vsaki odstranitvi… Zato so ti kavernikoli uporabljali materiale, kot so listi in palice.

Seveda je območje, kjer je živel, določil gradivo izbire. V kolonialni Ameriki so bili koruzni mladički, školjke školjk so bile zelo priljubljene v obalnih regijah, pa tudi dobre kokosove lupine na območjih, kot so Havaji. Manj zmerni kraji, kot je Francija, royalty kot Louis XIV uporablja volno za udobje, v Indiji in arabskem svetu pa je uporaba leve roke postala zelo priljubljena.

Nekateri zgodovinarji menijo, da je ta razlog, ker je bila za Arabce tradicionalno leva roka umazana roka. V islamski tradiciji je ugotovljeno, da ga je treba očistiti s kamenjem ali kremplji zemlje, sprati z vodo in nazadnje posušiti s platneno krpo.

Ko so časopisi postali običajni v 1700-ih, je papir postal material izbire, ljudje so ga preprosto obesili na nohtu in imeli brezplačno dostavo strani vpojni papir.

Uporaba, ki jo je napredek ob koncu leta 1930 uspel zmanjšati, ko so tiskalniki začeli tiskati sijajni papir, prevlečen z glino, … ni bil mehak niti absorbent, nedvomno je prišel čas za zgodba toaletni papirNihče ni mogel zanositi življenja brez njega.

Toda v sedemdesetih je prišlo do dogodka, ki je potresel temelje polovja sveta … Toaletni papir se bo zmanjkalo. Naftna kriza, skupaj z arabskimi članicami OPEC-a, je v ospredju poskušala vzpostaviti politiko za štirikratne cene, kar je prineslo neverjetno paniko pri dobavi črnega zlata in posledično pomanjkanja proizvodnje nafte. toaletni papir.

To pomanjkanje bistvene se je začelo nekako dinamizirati z monologom Johnny Carson, televizijski voditelj in komičar, ki je bil že 30 let televizijski showman ameriških domov.

19. decembra 1973 je zvezna vlada poskušala ponuditi ponudbe toaletni papir saj je morda v nekaj mesecih lahko malo izdelek

Harold Froehlich, predstavnik kongresa v Wisconsinu, se je zdel smešno in se odločil, da bi Carson lahko dodal šalo na svojo oddajo za večerno predstave. In tako je v trenutku večje publike Carson rekel: " Ali veste, kaj izgine s polic supermarketov? ¡¡Toaletni papir!!, je akutno pomanjkanje toaletni papir v Združenih državah”.

Dvajset milijonov ljudi, ki so te noči gledali, je zjutraj šel zjutraj v iskanju zalog zvitki papirja. Do 20. decembra dopoldne so skoraj vse prodajalne v Združenih državah ostale brez zalog, veliko trgovin se je skušalo odzvati na tako dragoceno delo, vendar ni moglo slediti povpraševanju …

Nekatere učinke, ki so se čudno občutili, so se počutili tudi v državah, kot je La ZSSR, Velika Britanija, Japonska in Poljska med drugim, kjer so bile "čakalne vrste" v iskanju dragocenega papirja neskončne.

Nekaj ​​noči kasneje je Johnny Carson pojasnil, da ni bilo pomanjkanje, da je bilo vse narejeno zaradi pretiravanja novic brez razmišljanja o precedensu.

Potrebovali so tri tedne za polnjenje polic in tako končali pomanjkanje ki jo je povzročila televizijska šala, ki je imela zaskrbljujoče odmev ali si predstavljala, kaj se je zgodilo v tem trenutku, da bi propagale napačne novice s omrežji, kot je Twitter, bi bil ves svet prepuščen toaletni papir.

Trenutno je Egipt v nevarnosti, da bi zmanjkalo, čeprav se bo vedno lahko ukvarjal s tradicionalnimi metodami.

Oglejte si video: Pomanjkanje toaletnega papirja v Pragi – ČSSR, 1988 (S PODNAPISI)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: