Po smrti obstaja zavest, predlaga znanstveno študijo

Po smrti obstaja zavest, predlaga znanstveno študijo

Čeprav je do nedavnega obstoj življenja po smrti bil predmet, ki je bil izključno namenjen raziskovalcem paranormalnega, zadeva, ki jo je v zadnjem času podcenjevala znanstvena zadeva, so nekateri znanstveniki ohranili svojo pozornost na ta pojav. Bilo je tako po štirih letih raziskav v Ljubljani v bližini smrtnih izkušenj, v zadnjem času je bila objavljena največja medicinska študija, povezana s temo, rezultati pa so res zanimivi.

Raziskovalci na Univerzi v Southamptonu preučila primere dva tisoč oseb, ki so doživeli srčni zastoj, medtem ko so bili sprejeti v različnih bolnišnicah v ZDA, Avstriji in Veliki Britaniji. Po analizi vsakega primera so ugotovili, da je 40% oseb, ki so bile v kratkem času klinično dane mrtvo, poročale, da je v tem času na nek način, imeli so vest.

Dr. Sam Parnia, ki trenutno deluje na državni univerzi v New Yorku, ki je vodil preiskavo, je dejal intervju Telegraph na enem od najbolj ekstremna od tistih, ki so imeli primere znanja:

"Vemo, da možgani ne morejo delovati, ko srce preneha bije. Ampak tukaj se zdi, zavest, da so ostale tri ali več minut v obdobju, v katerem se je srce že nehalo, čeprav možgani normalno izklopi po 20 ali 30 sekund. "

Dr. nanaša to s primerom moškega 57 let, vendar je preživel tri minute klinično mrtev, je poročalo, da je čutil, kako zapustiti svoje telo in iz kotu sobe, gledal, kako ga je oživil z zdravniškim osebjem. Najbolj impresivno je bilo, da je opisal gibanje osebja in zvoke strojev, ki so se zgodili po tem, ko je bil dan "mrtev".

"Ta človek je opisal vse, kar se je zgodilo v sobi, a je tudi slišal pisk ki ga oddaja stroj v triminutnem intervalu. Tako je bilo mogoče izmeriti, kako dolgo so vaše izkušnje trajale. Bil je zelo samozavesten in vse, kar je rekel, se je dejansko zgodilo. "

Od 2060 bolnikov, ki so utrpeli srčni zastoji, 330 je bilo oživljen in od tega, 240 opozoril, da je relativno zavestno, medtem ko zdravniki uporabljajo CPR. Večina anketirancev je rekel, da se podrobnosti ne spominjajo, vendar so opisali občutke in slike, ki so bili ponovljeni v poročilih. Približno 20% anketirancev je navedlo, da se počutijo a občutek miru, 27% pa se je zdelo, da se je ta čas pospešil ali upočasnil.

Nekateri so opozorili na znano svetlo svetlobo, ki se ponavlja v primerih skorajšnjih smrtnih izkušenj, drugi pa so poročali o strahu, utopitvi ali da so potopili globoko v vodo. V skupini je 13% izjavilo, da se počutijo ločeno od svojih teles in enako število je dejalo, da so njihova čutila postala bolj akuta kot običajna.

Poleg tega je 8% izjavilo, da je našlo nekakšno mistično prisotnost ali razumljiv glas, 3% pa ​​je videlo verske duhove ali mrtve ljudi.

Medtem ko naj bi se v najboljšem primeru ni znanstvena študija šteje kot dokončen dejstvo – spomnimo, da je duh znanosti nikoli ne ustavi iščejo nove meje – ta raziskava vključuje dovolj velik vzorec, tj dovolj podatkov analizirani se lahko šteje za sklicevanje na temo Pravzaprav bodo rezultati zagotovo utemeljili nove študije, da bi poskušali iti še malo.

Možnost zavestno življenje po smrti, predpostavka različnih religij, predstavlja eno najbolj razburljivih zastavic človeštva. Tako bi premik paradigma okoli tega pojava imel pomembne posledice na različnih področjih.

V vsakem primeru je tema, ki jo je predlagal Guillotin, tema razpravljanja. Že je bila družba zgodovinsko nadzorovana, podrejena in oblikovana pod obljubo o boljšem življenju po smrti.

Nekatere študije teoretizirajo, da možgani ostanejo aktivni določen čas, da bi ponovno začeli z vitalnimi funkcijami, čeprav se je srce ustavilo. Tako so morda spomini in občutki v teh obdobjih kliničnih smrti mešanica informacij, ki kroži skozi možgane po travmatičnem procesu.

Osebno mislim, da se ne bi smeli pustiti, da nas odnese z navdušenjem, obstaja veliko prejšnjih študij, ki kažejo, da po smrti ni nič drugega. Morda tisti, ki so v bližini smrtnih izkušenj, niso nič drugega kot spominjanje, slovo in spoštovanje do organa, čudovitega kot človeški možgani.

Literatura: 1, 2, 3

Oglejte si video: Izbira je naša (2016) uradna polna različica

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: