NASA razkriva najboljše ideje hiš, ki kolonizirajo Mars

NASA razkriva najboljše ideje hiš, ki kolonizirajo Mars

Ameriška vesoljska agencija je organizirala tekmovanje z namenom povezovanja projektov, povezanih z razvojem habitatov za raziskovanje rdečega planeta. Doseganje Marsa že predstavlja izziv za človeštvo, vendar je to le prva faza kompleksnega izziva: raziskovalci morajo imeti minimalne pogoje preživetja in udobja, da lahko dokončajo misijo.

Razmišlja o tem vidiku, leta 2014 je NASA začela tekmovanje za izbiro najboljše ideje pri izdelavi hiš, ki se bodo uporabljale na Martijih. Po obsežni analizi projektov je bilo pet najboljših pobud končno objavljenih.

Glavni izziv tega tekmovanja je oblikovanje modelov hiš, ki jih lahko izdelamo iz 3D tiskalnikov. Da bi dokazali, da je gradnja izvedljiva, so morale ekipe na pravi način razviti nekatere dele teh hiš. In to je, da z vidika strokovnjakov, da se zateči k 3D tiskanje je najlažji, najhitrejši in najvarnejši način za izgradnjo strukture v kraju, kjer manjkajo viri.

Da so ideje pridobile soglasje, so obstajale še druge minimalne zahteve: zgradbe so morale imeti vsaj 92 kvadratnih metrov in dovolj udobja, tako da bi lahko vsaj štiri osebe živele v njih. Gradnjo stavb je treba opraviti tudi samostojno, tako da Ko bodo raziskovalci prišli na Mars, jih bodo hiše čakali.

Za zdaj je najboljši koncept, ki ga je prejel osebje NASA, razvila skupina Zopherus s sedežem v državi Arkansas, ker bi uporabljal enako razpoložljivo zemljo na Marsu kot "cement" za izgradnjo modulov ki bi ustrezala obliki panj.

Naslednja faza pomeni, da se pet finalistov tekmuje za razvoj svojih projektov in jih predstavi v finalu, ki bo potekal leta 2019 in bo razdelil skupno 2 milijona ameriških dolarjev. Izziv je ustvariti pravi model svojih projektov, ki morajo imeti tretjino prvotne velikosti. Naj bo najboljša zmaga.

Oglejte si video: Suspense: Mortmain / Tišina obupa / Smiley

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: