NASA avslöjar husets bästa idéer för att kolonisera Mars

NASA avslöjar husets bästa idéer för att kolonisera Mars

Den amerikanska rymdorganisationen organiserade en tävling med målet att integrera projekt relaterade till utvecklingen av livsmiljöer för utforskning av den röda planeten. Nå Mars och utgör en utmaning för mänskligheten, men detta är bara den första fasen av en komplex utmaning: det är nödvändigt att upptäckts uppfyller minimikraven för överlevnad och komfort för att uppnå avsluta uppdraget.

Tänker på denna aspekt, 2014 lanserade NASA en tävling att välja De bästa idéerna i tillverkningen av hus som kommer att användas i marsjänder. Efter en omfattande analys av projekten blev de fem bästa initiativen slutligen offentliggjorda.

Den största utmaningen i den här tävlingen är att utforma modeller av hus som kan byggas från 3D-skrivare: för att visa att konstruktionen var genomförbar fick lagen utveckla några av de här delarna på ett riktigt sätt. Och det är det, ur experternas synvinkel, att tillgripa 3D-utskrift är det enklaste, snabbaste och säkraste sättet att bygga en struktur på en plats där resurser saknas.

För att idéerna skulle få godkännande fanns det andra minimikrav: byggnaderna måste ha minst 92 kvadratmeter och tillräckligt med bekvämligheter så att minst fyra personer kunde bo i dem. Byggandet av byggnaderna måste också ske autonomt, så att När utforskarna kommer till Mars väntar husen på dem.

För närvarande utvecklades det bästa konceptet som mottogs av NASA-personal av ett team som heter Zopherus, baserat i delstaten Arkansas, för att skulle använda samma tillgängliga mark på Mars som "cement" för att bygga moduler som skulle passa i form av en bikupa.

Nästa steg innebär att de fem finalisterna tävlar om att utveckla sina projekt och presentera dem i finalen, som kommer att äga rum 2019 och kommer att distribuera totalt 2 miljoner US-dollar. Utmaningen är att göra en riktig modell av sina projekt, som måste ha en tredjedel av originalstorleken. Kan den bästa vinsten.

Titta på videon: Föreställ dig drakar – vad det än tar (officiell musikvideo)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: