Lucrurile pe care le jur că sunt adevărate, dar sunt cu adevărat mituri

Lucrurile pe care le jur că sunt adevărate, dar sunt cu adevărat mituri

Ați auzit deja că mitul că folosirea rakei pentru a elimina părul corpului îl lasă mai gros? Și ați știut că coarnele din căștile Viking sunt de fapt o invenție modernă? Există multe mituri zilnice care ne înconjoară și este timpul să le abandonăm puțin câte puțin.

01 – Mărul lui Adam și Eva.

Conform cărții Genezei: Eva ia rodul, o mușcă și o oferă lui Adam. Acest lucru va deveni primul cuplu din lume care va cădea în păcat. Cu toate acestea, nu există nicio referire la tipul de fructe din Biblie.

În versiunea originală a textului se face referire la "pomul științei binelui și răului". Mitul că a fost un măr a fost stabilit cu reprezentări vizuale făcute de diferiți artiști pe această temă și, eventual, a izvorât din similitudinea cuvintelor găsite în Vulgate: "lignus scientiae boni et mali"(" Pomul științei binelui și răului ") și"malum"Care este substantivul latin pentru" mere ".

02 – Trezirea unui somnambul poate provoca moartea.

Este absolut adevărat că trezirea unei persoane care suferă de somnambulism poate fi periculoasă, deoarece este o persoană care nu este conștientă și ar putea reacționa într-un mod imprevizibil și chiar violent atunci când este brusc trezit. Dar faptul că trezirea poate face o impresie atât de intensă încât se termină cu moartea este o credință total neîntemeiată.

03 – Folosind o greblă pentru a îndepărta părul o face mai groasă.

Acesta este un mit uriaș cauzat în principal de o impresie falsă. Atunci când folosim o greblă, am tăiat părul spălat cu pielea, tocmai locul în care are o grosime mai mare. Apoi, când părul începe să crească din nou, avem senzația că este mult mai groasă decât înainte de al scoate.

04 – Van Gogh ia tăiat urechea pentru o femeie.

Să începem prin a clarifica faptul că Van Gogh a tăiat doar o bucată din lobul stâng (nu întreaga ureche) în timpul unui episod de psihoză în fața prietenului său Paul Gauguin. Van Gogh îl amenința cu același cuțit care-l rănea și apoi înfășura bucata de ureche într-o bucată de pânză.

La puțin timp după aceea, pictorul a adus "darul" unei prostituate necunoscute în vecinătatea unui bordel. Evident, prostituata a fost înfricoșată și a anunțat poliția, care a reușit să-l găsească pe Van Gogh la timp și să-l ajute să-l împiedice să sângereze la moarte.

05 – Sclavii au construit piramidele egiptene.

O serie de descoperiri în ultimii ani au schimbat această idee, de fapt, dovezile o impun ei erau muncitori liberi, respectați și bine plătiți, pentru că au fost îngropați lângă piramida lui Faraon. Dacă ar fi fost sclavi, nu i-ar fi permis niciodată să se odihnească în acele ținuturi.

06 – Vikingii purtau coifuri cu coarne.

Portretele acestor războinici au început să aibă coifuri cu coarne după secolul al XIX-lea, când o operă de Wagner le-a reprezentat, deși civilizația nordică a existat mult mai devreme și nu există indicii istorice că acest accesoriu avea acest aspect.

Vizionați videoclipul: Cea mai veche biblie din lume !? 😲

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: