Lipsa hârtiei igienice

Lipsa hârtiei igienice

Au fost deficit din multe lucruri de-a lungul istoriei, cum ar fi ulei, cauciuc, cafea, medicamente, alimente etc. Cu toate acestea, unul dintre cele mai neobișnuite și neobișnuite deficiențe care au avut loc acum câțiva ani a fost lipsa hârtie igienică… Un fapt care nu ar fi trebuit să se întâmple.

Evident, hârtie igienică Nu a existat întotdeauna, putem fi destul de siguri că omul de peșteră nu sa oprit la niciun supermarket mega-supermarket pentru a-și ridica pachetul de rulouri de hârtie. Deși se poate spune acest lucru ființa umană este singurul animal care are abilitatea de a se curăța după fiecare defecțiune… Prin urmare, aceste cavernicole au folosit materiale precum frunzele și bastoanele.

Desigur, zona în care a trăit a determinat materialul de alegere. În America coloniale erau ciuperci de porumb, scoici de midii erau foarte populare în regiunile de coastă, precum și coji de nucă de cocos în zone precum Hawaii. Locurile mai puțin temperate, cum ar fi Franța, regalitatea ca Louis XIV, foloseau lână pentru confort, în timp ce în India și în lumea arabă utilizarea mâinii stângi a devenit foarte populară.

Unii istorici consideră acest motiv pentru că în mod tradițional pentru arabi, mâna stângă a fost mâna murdară. În tradiția islamică se stabilește că trebuie să fie curățată cu pietre sau bulgări de pământ, clătită cu apă și în cele din urmă uscată cu o cârpă de in.

Atunci când ziarele au devenit obișnuite în anii 1700, hârtia a devenit materialul de alegere, oamenii pur și simplu l-au atârnat pe un cui și au oferit gratuit o pagină de hârtie absorbantă.

O utilizare pe care progresul a reușit să o diminueze la sfârșitul anilor 1930, când imprimantele au început să imprime hârtia lucioasă acoperită cu argilă … nu era nici moale, nici absorbantă, fără îndoială că a venit timpul pentru istorie din hârtie igienicăNimeni nu putea concepe viața fără el.

Dar în anii '70 a avut loc un eveniment care a zdruncinat temelia a jumătate din lume … hârtie igienică este pe cale să se termine. Criza petrolieră, cu membrii arabi ai OPEC în prim plan, a încercat să stabilească politici la prețuri cvadruple, ceea ce a produs o panică fără precedent în aprovizionarea cu aurul negru și, prin urmare, o lipsă de producție de petrol. hârtie igienică.

Această lipsă a esențialelor a început dinamită într-un anume mod, cu un monolog al lui Johnny Carson, un prezentator de televiziune și un comedian care timp de 30 de ani a fost showmanul de televiziune al unor case americane.

La 19 decembrie 1973, guvernul federal încearcă să obțină oferte de furnizare hârtie igienică deoarece după câteva luni ar fi putut diminuează alarmant produsului

Harold Froehlich, reprezentantul Congresului din Wisconsin, a fost amuzant și a decis că Carson ar putea adăuga o glumă la emisiunea sa pentru show-ul de seară. Și așa a fost, într-un moment de audiență mai mare, Carson a spus: Știți ce dispare de pe rafturile supermarketurilor? 'Hârtie igienică!, există o lipsă acută de hârtie igienică în Statele Unite”.

Douăzeci de milioane de oameni care au urmărit spectacolul de la Carson în acea seară, au ieșit din disperare dimineața în căutarea de provizii rulouri de hârtie. Până la prânz, pe 20 decembrie, aproape toate magazinele din Statele Unite au fost scoase din stoc, multe dintre magazine au încercat să reacționeze la o astfel de activitate valoroasă, dar nu au putut să țină pasul cu cererea …

Unele efecte care s-au simțit curios și în țări precum La URSS, Marea Britanie, Japonia și Polonia printre altele, unde "cozile" în căutare de hârtie prețioasă erau nesfârșite.

Câteva nopți mai târziu, Johnny Carson a explicat că nu a existat nimic deficit, că totul a fost produsul unei exagerări a știrilor fără a se gândi la precedente.

A durat trei săptămâni pentru a umple rafturile și, astfel, a pus capăt deficit cauzată de o glumă de televiziune care a avut un ecou alarmant sau imagina ce s-ar fi întâmplat în momentul de față de a propovădui o veste falsă cu rețele precum Twitter, întreaga lume ar fi lăsată fără hârtie igienică.

În prezent, Egiptul este în pericol să se descurce, deși va fi întotdeauna capabil să recurgă la metode tradiționale.

Vizionați videoclipul: Tipuri de foc pentru pescuit

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: