Lina Cavalieri: faimoasa față a decorului interior

Lina Cavalieri: faimoasa față a decorului interior

Numele doamnei în următoarea imagine este Lina Cavalieri. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să vorbim despre Piero Fornasetti. Dacă ați trăit o parte a secolului trecut, posibilitatea pe care ați găsit-o cu fața lui Lina Cavalieri ștampilată pe un articol este destul de mare.

Această frumoasă doamnă a fost muza care a inspirat sculptorul italian, pictorul și designerul de interior Piero Fornasetti (1913-1988). Artistul a găsit chipul lui Lina într-un secol al XIX-lea și revista bazat pe care a dezvoltat mai mult de 500 de variante de-a lungul vieții sale pentru a da naștere la cele mai faimoase serii sale, cunoscut sub numele de "temă și variazioni”.

Spre deosebire de ceea ce sa întâmplat cu seria de Fornasetti, identitatea celui mai faimos design interior muza a fost pierdut cu trecerea timpului, deși el este considerat unul dintre cele mai frumoase femei din istorie și o pictogramă din Belle Époque. Cu toate acestea, povestea Linei este mult mai interesantă decât o sărbătoare banală a geneticii ei bune.

Lina a început să facă drumeții în jurul continentului european, iar în St. Petersburg sa îndrăgostit de un prinț rus. Au căsătorit și au avut un fiu. Lina a primit lecții profesionale de cântat și a plecat de la o regină vaudeville la o stea de operă.

El a ajuns la apogeul carierei sale în 1900, alături de cântăreți celebri ai vremii, dar adevărul este că femeia nu a fost la nivelul de astfel de nume influente, cum ar fi Maria Callas. Performanța sa pe scenă a fost întâmpinată cu critici dure și, pentru a face lucrurile mai rău, prințul Sami și-a încheiat căsnicia cu frumusețea.

Dar Lina nu a renunțat. A continuat cu hotărârea de a fi recunoscută ca o cântăreață de operă, iar în jurul anului 1906 a câștigat aproape o mie de dolari pe noapte la Opera Metropolitan din New York.

Lina Cavalieri, menționată în publicațiile de atunci ca "personificarea lui Venus pe Pamant", A fost una dintre cele mai fotografiate chipuri ale timpului său.

Extra: În site-ul Fornasetti există un mic joc ascuns în care este posibilă ruperea faimoasei feluri de mâncare a artistului.

Vizionați videoclipul: Mănăstirea Pantocrator

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: