Lina Cavalieri: det mest kända inslaget av inredning

Lina Cavalieri: det mest kända inslaget av inredning

Namnet på damen i följande bild är Lina Cavalieri. Men först måste vi prata om Piero Fornasetti. Om du bodde en del av förra seklet möjligheten att du har träffat Lina Cavalieri ansikte stämplat på ett objekt är ganska stor.

Den här vackra damen var museet som inspirerade den italienska skulptören, målaren och inredningen Piero Fornasetti (1913-1988). Konstnären hittade Linas ansikte i en 1800-talsmagasin och grundade på att hon skapade mer än 500 variationer under hela sitt liv för att ge upphov till hennes mest kända serie, känd som "tema och variazioni”.

Till skillnad från vad som hände med serien av Fornasetti, förlorades identiteten på den mest kända museet för inredning med tiden, trots att den ansågs vara en av de vackraste kvinnorna i historien och en ikon av Belle Époque. Men Linas historia är mycket mer intressant än en banal firande av hennes goda genetik.

Lina började vandra runt den europeiska kontinenten och det var i St Petersburg att hon blev kär i en rysk prins. De gifte sig och hade en son. Lina fick professionella sånglektioner och gick från en vaudeville-drottning till en opera-stjärna.

Han nådde sin karriär i år 1900 tillsammans med kända sångare av tiden, men sanningen är att kvinnan inte var i nivå med sådana inflytelserika namn som Maria Callas. Hans prestationer på scenen möttes med hård kritik och för att göra saker värre, avslutade prins Sami sitt äktenskap med skönhet.

Men Lina gav inte upp. Hon fortsatte med sin beslutsamhet att bli erkänd som operasångare och runt år 1906 tjänade hon nästan tusen dollar per natt på The Metropolitan Opera i New York.

Lina Cavalieri, noterade i tidens publikationer som "personifieringen av Venus på jorden", Var en av de mest fotograferade ansikten i sin tid

Extra: På Fornasetti-platsen finns ett litet gömt spel där det är möjligt att bryta konstnärens berömda rätter.

Titta på videon: SVERIGE KUNDE HA VARIT ETT PARADIS

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: