Kitajska cenzurira Winnieja Pooha, da izgleda kot predsednik

Kitajska cenzurira Winnieja Pooha, da izgleda kot predsednik

Za kitajsko vlado primerjava risanke s predsednikom presega omejitve. V zadnjem času, Winnie the Pooh je bil dodan dolg seznam besed in blokiral Veliki kitajski požarni zid slik, Glede na poročilo BBC.

Na zahodnem svetu cenzurirajo animirano risbo medveda morda zdi smešno; Vendar pa je Kitajska ima dolgo zgodovino cenzure vsega, kar lahko negativno vpliva na percepcijo, ki jo imajo državljani komunistične partije in njenih voditeljev – in prav zaradi tega je Winnie Pooh cenzurirani v državi.

Do pred kratkim, Kitajski državljani so iz meme, kjer Winnie Pooh v primerjavi s predsednikom Xi Jinping z. Za ponazoritev podobnosti med tema dvema znakoma, so meme naj bi naredil vtis na Xi kot neumna in leni osebe, opisom, ki je kitajska vlada močno nasprotovali.

Zdaj, zaradi blokade, ko je oseba, ki na Kitajskem iskanje po internetu Winnie the Pooh – ali "Little Bear Winnie", kot je znano, v teh deželah – rezultati iskanja samo vrne sporočilo, ki se glasi: "nezakonito vsebino" . Vse slike, v katerih se ne prikaže čudovit medved so bili blokirani, vključno gif od WeChat, najbolj priljubljen sporočanja prijave na Kitajskem.

In tam je brez primere dogodek. V preteklosti so kitajski uradniki blokirane vse informacije o anti-komunističnih dejanj ali kitajskih disidentov v zgodovini – na primer, So blokirani kakršno koli sklicevanje na trgu Nebeškega miru protesta 1989 in vladne represalijami, ki so sledili.

Ta spletna cenzura deluje presenetljivo dobro, ko gre za vodenje državljanov v temi o anti-kadrovskih politik. V resnici, mnogi Kitajci sploh ni idejo zakol nebeškega miru.

Onstran cenzorja se izraza proti vladi, je morda to cenzura naredil kot preventivni ukrep, saj komunistične stranke kongresu – v primeru, da je vodstvo stranka, zaradi česar odločitve – bo potekal naslednji padec, in Xi ne želijo vstopiti pogaja njihova politična navidezna šibka na kakršen koli način. Čeprav, če sem iskren, cenzurirajo risanke ne zdi najboljši način za dosego tega cilja. Z informacijami iz BBC.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: