Kaj naredi to velikansko in smrdljivo kroglico sredi oceana?

Kaj naredi to velikansko in smrdljivo kroglico sredi oceana?

Želite doživeti nepričakovane situacije, povezane z naravno naravo? V Marcianosu smo pokazali, da ni več idealnega kraja, kjer bi lahko doživeli ekstremno izkušnjo kot Avstralija.

Šele v zadnjih mesecih smo lahko opazovali skupino kitov, ki lovijo in ubijajo morski pes, kot tudi ogromno vrtoglavico na plaži Queensland, ki je pogoltnila prikolico in nekaj šotorov. Ne pozabimo na vrsto ekstremne narave, ki prevladuje na teh krajih.

No, konec julija je 21-letni ribič vzel čudno fotografijo. Človek je pluli vzdolž obale Bunburyja, v provinci Zahodna Avstralija, ko je naletel na gigantsko rožnato kroglico gnusnega smola, ki plava v sredini oceana. Sprva je Mark Watkins imel težave pri odkrivanju, kaj bi se lahko zgodilo.

"Ko smo se približali, smo spoznali, da gre mrtev kit, predvsem zaradi smradu. Njegov želodec je zaradi plinov niha, zato je bil tako razširjen, "pravi.

Kiti v živo imajo v prebavnem sistemu veliko količino plinov, toda iztrebki so iz organizma izgnani naravno. Ko umrejo, se pojavijo na površini in so na milost neumnosti. Tako se plini, ki so že bili prisotni v telesu, in tisti, ki nastajajo pri razgradnji tkiv, razširijo in povzročajo, da postane vaš trebuh zelo vnetljiv.

Ob nekaterih priložnostih ti mrtvi kitovi lahko dramatično eksplodirajo. Kita v tej sliki je od nekaterih morskih psov dobila ugrize, ki so preluknjane ventile za izhod v sili, kjer so počasi deflacionirali, kot poroča Mark.

Čeprav vrsta kitov ni bila določena, je morda Yubarta ali južni desni kit, obe vrsti sta pogosti na avstralski zahodni obali.

"Opazovanje tega je bilo neverjetno. Vonj, ne toliko, "je šalil ribiča v Facebook postu, kjer je delil podobo.

Oglejte si video: [SLO] MINECRAFT KAKO HITRO NAJTI VELIKO DIAMANTOV

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: