Jag brukade arbeta i en självmordsförebyggande linje

Jag brukade arbeta i en självmordsförebyggande linje

Du skulle bli förvånad över hur många självmord vi får varje dag. Ibland var de ensamma människor som kom till oss eftersom de lidit mobbning, hade en depressiv bild eller hade en stormig relation. Även om vi ibland fick skämt, eller personer som bara ringde för att irritera. En operatör, även i de underligaste samtalen, kan aldrig vara öppen och nämna att han inte vill veta om hans … konstiga fetischer.

Jag brukade arbeta på en självmordsprevention linje, som ägs av ett företag som jag inte kommer att säga namn av uppenbara skäl, men i alla dessa år som volontär fick jag många samtal som hamnade påverka mig eller lämnade mig djupt förvirrad och mållös.

Ett av de mest störande fallen var den incident som jag hade med en tjej som heter Kelly.

Han hade inte gått in i raden för länge sen när en tjej som heter Kelly ringde. Hans fall var väldigt annorlunda än andra som han brukade ta itu med (skämt, riktiga självmordssamtal, konstiga samtal osv.). Hon hade begärt råd om sin bästa suicidala vän.

Kelly: Hej, jag heter Kelly. Kan du hjälpa mig?

Mig: Naturligtvis är vi här för att hjälpa.

Kelly: Jag tror att min vän vill döda …

Jag Vad får dig att tänka på det här?

Kelly: Han berättade en gång att han inte var lycklig hemma. Från tid till annan mobbar de honom också i skolan. Och ibland … men bara ibland talar han om självmord. Jag vill bara hjälpa henne. Men jag vet inte vad jag ska göra … Jag vill inte att hon ska dödas, hon är min bästa vän.

Kelly pratade med oro, hennes röst visade nervositet.

Jag: Okej, Kelly, kan jag berätta för Kelly, eller hur?

Kelly: Visst.

Jag: Okej, Kelly, låt oss inte hoppa till slutsatser just nu. Har denna vän agerat konstigt på sistone?

Kelly: Hmm … Mer eller mindre tror jag det. Det undviker mig. Faktum är att undvika alla. Svarar inte samtal eller meddelanden från mig eller någon, det är som om det inte fanns efter skolan. Hon slutade gå till konstklubben, även om hon älskar honom … eller älskade henne, är jag orolig för att hon aldrig gjorde någonting sånt tidigare.

Mig: Har du försökt prata med henne om detta?

Kelly: Nej … Jag är rädd att han kommer att avstå sig mer eller att han hatar mig.

Mig: Varför skulle jag hata dig för att oroa henne?

Kelly: Du har rätt. Men hur gör jag det?

Me: Kom ihåg, din vän kan hypotetiskt vara rädd för att du hamnar och hatar henne och undviker henne.

Kelly: Då skulle du inte skada dig själv?

Jag: Det är rätt, du kan prata med henne om det här. Men kom ihåg att det är hypotetiskt.

Kelly: Jag förstår. Jag tror att jag vet hur man ska prata med henne. Tack för att du lyssnade. Jag tror att jag bara behövde någon att lyssna på mina bekymmer.

Mig: För ingenting, lycka till med din vän.

Kelly: Vänta, kan jag känna ditt namn och kunde jag prata med dig igen?

Me: Vanligtvis får vi inte säga det, men fråga Robbie nästa gång du ringer och jag ska försöka hjälpa dig.

Kelly: Mycket bra, tack så mycket, fru. Ha en bra dag.

Det var Kellys första samtal. Jag kände mig väldigt stolt över mig själv för att vara användbar för någon annan, men denna konversation blev snabbt bortglömd när jag fortsatte att svara på fler samtal. Cirka en månad gick i perfekt normalitet tills jag fick nästa samtal från Kelly.

Vid den tiden gick jag inte på linjen, jag gjorde en liten paus. Anne, en annan av de frivilliga operatörerna gick upp till mig för att säga att det var ett brådskande samtal, personen vägrade prata med någon annan än mig.

En person som heter Kelly.

Mig: Kelly? Jag är Robbie, har något gått fel?

Det var ett svagt, avlägset ljud som lät som ett skrik.

Kelly: Min vän. Hot med hoppning Jag – CRYING – Jag vet inte vad jag ska göra.

Jag blev förvånad ett ögonblick. Det tog mig lite tid att behandla vad som hände. Jag försökte hålla min lugn. Jag kunde inte låta Kelly förlora sin bästa vän.

Jag: Kelly, Kelly! Snälla, försök att lugna dig, ta ett djupt andetag. Vi måste hålla ett tydligt sinne för att hjälpa din vän, ja?

Kelly: Ja – BREATH – Jag ringde polisen och de måste komma … Jag är mycket ledsen, men jag behöver bara någon. Vem det är De bad mig att försöka förhindra att han hoppade … men jag …

Mig: Perfekt. Här är jag för dig Ja?

Det var ett ögonblick av tystnad och jag kunde höra en annan serie rop.

Kelly: Jag är så ledsen, jag är så ledsen – CRYING.

Jag: Kelly, är du fortfarande med mig?

Det fanns inget svar. Det enda som kunde höras var ljudet av en stark vind.

Kelly: nej! BRI, VÄLKOMMEN. Gör det inte.

Mig: Kelly?

Kelly: Diskuterar mig för att inte vara där. Jag IMPLIEDADE DIG. Lämna inte mig

Kelly skrek med all sin styrka. Han hörde bara gråt och hans röst vaknande. Jag öppnade min mun för att säga något, något men ingenting kom ut.Allt jag kunde göra var att sitta och lyssna med tårar i mina ögon.

Okänd: Lady!

Samtalet avbröts plötsligt. Det sista jag hörde var vad jag förväntade mig att vara en polis eller någon som har märkt situationen. Jag lät mig gråta och mitt klumpiga slag blev ersatt av en djup skuldsåld. Jag kände mig som en dåre, och jag ville inte jobba den dagen längre. Resten av operatörerna var ganska förståelig med min situation och utgången före tid.

Resten av dagen gjorde jag mitt bästa för att lugna mig ner. Jag försökte övertyga mig om att jag inte kunde ha gjort någonting, att jag gjorde allt i min makt.

Nästa dag förbättrades inte sakerna. Det var ett mirakel som jag vaknade på morgonen. Mina ögon var svullna, min kudde var våt av tårar och mitt hår såg ut som en fågelbo. Ett litet hopp om att Kelly och hennes vän lyckades ta sig bra ut ur den situationen uppmuntrade mig att återvända till jobbet den ansträngda morgonen.

Några veckor gick men incidenten var fortfarande fräsch i mitt sinne. Till sist kunde jag acceptera vad som hände och det är synd att det är smärtsamt att tänka på det, men den erfarenheten gjorde mig jobbigare. Såren på den hemska dagen började läka och även om jag redan hade accepterat att jag aldrig skulle veta om Kellys vän lyckades överleva, slutade jag att upptäcka vad som hände.

Nej, jag gick aldrig för att undersöka. Kelly berättade aldrig för mig var jag bodde, så att gå för henne var inte ens en möjlighet. Istället hittade jag Kelly av en slump i ett kafé.

Jag hade just beställt en latte med vanilj när en ung tjej gick mot mig.

Hon hade långt vågigt brunt hår knutet i en hästsvans och stora svarta ögon som gav intrycket att hon alltid var i chock, även några fräckor stänkte hennes ansikte. Han verkade ungefär femton år gammal. Jag kände inte igen det

"Ursäkta, din chans är Robbie?"

Jag nickade. "Ja, jag är Robbie. Ursäkta, känner jag dig? "

"Det är jag, Kelly," sa han till mig.

"Åh min gud!" Utbröt jag. "Hur är din vän? Hon är … "

Han skakade på huvudet. "Bri? Nej, hon är bra nu … Jag kommer inte ihåg så bra vad som hände. Polisen som hjälpte mig berättade för mig att jag svimmade och att … "Han stannade en stund, som om han kom ihåg något. Men innan jag kunde avbryta det, gick det snabbt tillbaka till normalt.

"Hur som helst, tack Gud. Jag trodde att jag kände igen din röst, men jag var rädd att du var fel person eller om du var fel Robbie. Är du med någon annan? "

Jag skakade på huvudet. "Nej, jag kom bara för att dricka något. Jag har planer för senare. Och du? "

Han nickade och pekade på baksidan av cafeteria till ett litet bord för två. "Egentligen är jag här med Bri, det är mycket bättre. Hennes föräldrar tar henne till terapi. Jag ska presentera det för dig. "

Jag log "Naturligtvis."

Han ledde mig till det lilla bordet för två och gick till en av de tomma stolarna.

"Brianna, det här är Robbie, kvinnan som hjälpte mig. Robbie, hon är Brianna Rose, min bästa vän. "

Jag stod där, förlamad. Flickan pratade med en tom stol. Till en tom stol.

Brianna Rose …

Var hörde jag det?

I FREDSKYDD, BRIANNA ROSE 12/15/16

Dödsfallet hos en ung kvinna som begått självmord gick över mitt huvud. Jag passerade då och då.

Vad förskräckte mig mest var att Brianna Rose dog två månader före Kellys första samtal.

Titta på videon: Ta emot Trevor Youth Innovator Award. Tyler Oakley

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: