Iluzie optică naturală în râul albastru turcoaz din Costa Rica

Iluzie optică naturală în râul albastru turcoaz din Costa Rica

Situat în Parcul Național Tenorio Volcano din Costa Rica, în America Centrală, nu este deloc o întâmplare Râul Celeste i-au dat acelasi nume: culoarea albastra viu a apelor sale il face unul dintre cele mai frumoase corpuri de apa din intregul continent. Când vă uitați la fotografiile acestui loc, este deja posibil să înțelegeți de ce provoacă atât de multă fascinație.

Cristalină până la un anumit punct, râul se transformă în albastru într-o zonă cunoscută sub numele de Teñideros, unde alte două râuri se aliniază: El Roble și Buena Vista. Odată trecut acest loc, se întinde de-a lungul a 14 kilometri prin pădurile tropicale dense și neexplorate ale țării.

De mult timp se credea că această culoare specială se datorează compușilor chimici prezenți în sol care se amestecă cu apă, cum ar fi cuprul și sulful. Cu toate acestea, după multe speculații nefondate, în 2013, o echipă de oameni de știință de la Universitatea Națională din Costa Rica, în cele din urmă a reușit să dezlege misterul din spatele turcoaz apele albastre.

Potrivit acestor experți Costa Rican, toate astea nu depășește o simplă iluzie optică cauzată de reacțiile chimice ca rezultat al amestecului de gaze sulfurice cu carbonat de calciu – substanțe generate în vulcanul Tenorio, situat în vecinătatea locului. Pe lângă înșelăciunea ochiului uman, reacțiile declanșează un miros intens, care este perceput de turiștii care participă la acest punct.

Vizionați videoclipul: ARED Modă: În modă și vestimentație, totul este sau iluzie optică.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: