Ilha da Queimada Grande: "otok zmija" u Brazilu

Ilha da Queimada Grande: “otok zmija” u Brazilu

40 km od brazilske obale nalazi se otok gdje čak i mještani misle dvaput prije nego se usuđuju ući. Legenda kaže da je posljednji ribar koji se izgubio vrlo blizu svoje obale pronađen nekoliko dana kasnije plutao u svom brodu, ubijen u golemom bazenu krvi.

Ovo tajanstveno mjesto poznato je od strane brazilaca s imenom Ilha da Queimada Grande, i tako je opasno staviti nogu na taj komad zemlje usred oceana brazilske vlasti smatraju da je posjet bilo koje osobe nezakonit, Opasnost ovog otoka predstavljaju zlatne zmije češalj, neka vrsta Bothrops koji su među najsmrtonosnijima na svijetu.

Zmije letećih zmija mogu se mjeriti do pola metra i procjene sugeriraju da na otoku se nalaze između 2000 i 4000 primjeraka, razlog zašto je popularno poznat kao otok zmija, Napadi su toliko otrovni da zagriz može ubiti ljudsko biće za nekoliko sati.

Članovi roda Bothrops odgovorni su za više smrti u Americi od bilo koje druge skupine otrovnih zmija.

Legenda o podrijetlu Ilha da Queimada Grande.

Trenutno otok zmija je potpuno nenastanjen, iako je krajem dvadesetih godina prošlo nekoliko ljudi na ovom mjestu, vrijeme kada je, prema legendi, operater svjetionika zajedno sa svojom obitelji poginuo je otrovan zmijama koje su ušle kroz prozore, Danas, brazilska mornarica povremeno posjećuje otok kako bi održala svjetionik i osigurala da ovdje nema avanturista koji lutaju.

Još jedna lokalna legenda kaže da su ove zmije donijeli gusari koji su željeli zaštititi blago skriveno na ovom mjestu. Međutim, prisutnost toliko zmija na ovom neobičnom mjestu posljedica je porasta razine mora, manje uzbudljive priče od gusara i blaga, ali još uvijek zanimljiva.

Ilha da Queimada je nekada bio dio kontinentalnog područja Brazila, ali Prije 10.000 godina došlo je do povećanja razine vode koja je završila razdvajanje ove mase zemlje dok nije postala otok.

Tijekom tih tisuća godina, životinje koje su izolirane na otoku prikazivale su evolucijske prilagodbe koje su različite od onih koji su ostali na kopnu, osobito zmije zlatnih koplja. Budući da na otoku nisu imali zemlju plijen za lov, ali ptice, majka priroda ih pod uvjetom super moćni otrov koji bi uništio svaku pticu gotovo odmah.

Lokalne ptice naučile su izbjegavati da budu zarobljeni od strane grabežljivaca koji se vrebaju na otoku, tako zmije više ovise o pticama koje posjećuju za dobivanje hrane.

Pogledajte videozapis: Dobrodošli na otok Snake. Brazil

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: