Ilha da Queimada Grande: "otok kač" v Braziliji

Ilha da Queimada Grande: “otok kač” v Braziliji

40 km od brazilske obale je otok, kjer tudi domači ljudje dvakrat razmišljajo, preden se drznejo vstopiti. Legenda pravi, da je bil zadnji ribič, ki se je izgubil zelo blizu njegovih obal, nekaj dni kasneje poiskal v svoji ladji, ki je bil ubit v ogromnem bazenu krvi.

To skrivnostno mesto poznajo Brazilci z imenom Ilha da Queimada Grande, in je tako nevarno, da bi eno nogo na tem kosu na sredini oceana, da brazilski organi menijo, da je obisk vsake osebe nezakonit. Nevarnost tega otoka predstavljajo zlate kače, nekakšna Bothrops ki so med najbolj smrtonosnimi na svetu.

Spearhead kače lahko meri do pol metra in ocene kažejo, da na otoku je med 2000 in 4000 primerkov, razlog, zakaj je popularno znan kot otok kač. Vodikovi so tako strupeni, da ugriz lahko v nekaj urah ubije človeka.

Člani rodu Bothrops so odgovorni za več smrti v Ameriki kot katera koli druga skupina strupenih kač.

Legenda o izvoru Ilha da Queimada Grande.

Trenutno je otok kač je popolnoma nenaseljen, čeprav so konec 20. Let 20. stoletja nekateri ljudje živeli na tem mestu, čas, ko po legendi, operater svetilnika skupaj s svojo družino je umrl zastrupljen s kačami, ki so vstopile skozi okna. Danes brazilska mornarica redno obiskuje otok, da bi ohranila svetilnik in zagotovila, da tu ni nobenih pustolovcev.

Druga lokalna legenda pravi, da so te kače prinesle pirati, ki so želeli zaščititi zaklad, skrit na tem mestu. Vendar pa je prisotnost toliko kač na tem nenavadnem mestu posledica povečanja morske gladine, manj razburljive zgodbe od piratov in zakladov, vendar še vedno zanimiva.

Ilha da Queimada je nekoč del celinskega območja Brazilije, vendar Pred 10.000 leti se je povečala raven vode, ki je končala z ločevanjem te kopenske mase, dokler ni postala otok.

Že v teh tisočletjih so živali, ki so bile izolirane na otoku, predstavljale evolucijske prilagoditve, ki so bile drugačne od tistih, ki so ostali na kopnem, zlasti zlatih kormilarskih kač. Ker na otoku niso imeli zemlje, ki bi lovili, ampak ptice, jim je nudila mati narava super močan strup za uničenje katere koli ptice skoraj takoj.

Lokalne ptice so se naučile, da se ne bi ujela v plenilce, ki lebdijo na otoku, tako da kače so bolj odvisne od gostujočih ptic pridobiti hrano.

Oglejte si video: ILHA MAIS PERIGOZA MUNDO FICA ni BRAZIL!

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: