Ilha da Queimada Grande: "Ön ormar" i Brasilien

Ilha da Queimada Grande: “Ön ormar” i Brasilien

40 km från den brasilianska kusten finns en ö där även lokalbefolkningen tänker två gånger innan man vågar gå in. Legenden säger att den sista fiskaren som förlorade väldigt nära sina stränder hittades flera dagar senare, körde sig i sin egen båt och dödades i en stor blodbassäng.

Denna mystiska plats är känd av brasilianer med namnet Ilha da Queimada Grande, och det är så farligt att lägga en fot på den här marken i mitten av havet De brasilianska myndigheterna anser att någon persons besök är olagligt. Faren för denna ö representeras av gyllene ormar spjutspets, en slags Bothrops som är bland de dödligaste i världen.

Spjutspets ormar kan mäta upp till en halv meter och uppskattningar föreslår att det finns mellan 2000 och 4000 exemplar på ön, anledningen till att det är populärt känt som ön ormar. Spjutspetsarna är så giftiga att en bit kan döda en människa om några timmar.

Medlemmarna av Bothrops släktet ansvarar för mer dödsfall i Amerika än någon annan grupp av giftiga ormar.

Legenden om ursprunget till Ilha da Queimada Grande.

För närvarande är ön ormar helt obebodda, men i slutet av 1920-talet bodde vissa människor på denna plats, en tid då, enligt legenden, fyrens operatör tillsammans med sin familj dog förgiftad av ormar som gick in genom fönstren. Idag besöker den brasilianska flottan regelbundet ön för att behålla fyren och se till att det inte finns några äventyrare som vandrar runt här.

En annan lokal legend säger att dessa ormar togs med pirater som ville skydda en skatt som var dold på denna plats. Närvaron av så många ormar på denna ovanliga plats beror dock på en ökning av havsnivån, en mindre spännande historia än pirat och skatter, men fortfarande intressant.

Ilha da Queimada brukade vara en del av det kontinentala området i Brasilien, men För 10.000 år sedan fanns en ökning av vattennivån som slutade med att skilja denna landsmassa tills den blev en ö.

Under dessa tusentals år presenterade djuren som isolerades på ön evolutionära anpassningar som skiljer sig från de som kvarstod på fastlandet, särskilt de gyllene spjutspetsarna. Sedan på ön hade de inget landbyte att jaga men fåglar gav moderna naturen dem ett super kraftfullt gift för att utplåna någon fågel nästan omedelbart.

De lokala fåglarna har lärt sig att undvika att bli fångade av rovdjur som lurar på ön, så ormarna beror mer på besökande fåglar för att erhålla mat.

Titta på videon: Snake Island (Full Length Documentary)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: