Ilha da Queimada Grande: "insula șerpi" din Brazilia

Ilha da Queimada Grande: “insula șerpi” din Brazilia

La 40 km de coasta braziliană există o insulă unde chiar și localnicii se gândesc de două ori înainte de a îndrăzni să intre. Legenda spune că ultimul pescar care sa pierdut foarte aproape de țărmuri a fost găsit câteva zile mai târziu în timp ce a murit în propria sa barcă, ucis într-o piscină imensă de sânge.

Acest loc misterios este cunoscut de brazilieni cu numele de Ilha da Queimada Grande, și este atât de periculos să pun un picior pe această bucată de pământ în mijlocul oceanului autoritățile braziliene consideră că vizita oricărei persoane este ilegală. Pericolul acestei insule este reprezentat de șerpi de aur, un fel de bothrops care sunt printre cele mai letale din lume.

Specii de șarpe se pot măsura până la o jumătate de metru, iar estimările sugerează acest lucru există între 2000 și 4000 exemplare pe insulă, motiv pentru care este popular cunoscut sub numele de insula șerpi. Capul de lance sunt atât de otrăvitoare încât o muscatura poate ucide o ființă umană într-o chestiune de ore.

Membrii bothrops genul sunt responsabile pentru mai multe decese in America decat orice alt grup de șerpi veninoși.

Legenda despre originea lui Ilha da Queimada Grande.

În prezent, insula șerpilor este complet nelocuite, cu toate că la sfârșitul anilor 1920 unii oameni au trăit în acest loc, moment în care, conform legendei, operatorul farului împreună cu familia lui au murit otrăviți de șerpi care au intrat prin ferestre. Astăzi, brazilian Marina vizitează în mod regulat pentru a menține insula far și să se asigure că nu aventurieri rătăcind pe aici.

O alta legenda locala spune ca acesti serpi au fost aduse de către pirați care doresc să protejeze o comoară ascunsă aici. Cu toate acestea, prezența atât de mulți șerpi în acest loc neobișnuit se datorează creșterii nivelului mării, o mai puțin interesant decât cel de pirați și comori, dar încă poveste interesantă.

Ilha da Queimada făcea parte din zona continentală a Braziliei, dar în urmă cu 10.000 de ani a existat o creștere de separare a nivelului apei sa încheiat acest teritoriu pentru a-l transforma într-o insulă.

Prin toate aceste mii de ani, animalele au fost izolate în insulă au avut diferite adaptări evolutive celor rămași pe continent, în special de aur cap de șarpe lance. Deoarece pe insulă nu aveau pradă de păsări pentru a vâna, ci pentru păsări, natura mamelor le-a furnizat o otravă super puternică pentru a anihila orice pasăre aproape imediat.

Păsările locale au învățat să evite să fie prinse de prădătorii care se ascund pe insulă șerpii depind mai mult de păsările care vizitează pentru a obține alimente.

Vizionați videoclipul: Mai insulă Periculoase

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: