Huacachina, o oază neobișnuită în Peru

Huacachina, o oază neobișnuită în Peru

La prima vedere pare a fi produsul unui miraj, dar este un loc complet real, denumit în mod popular "Oaza din America“. Această localitate, care pare a fi luată de undeva în Arabia, are aproximativ o sută de locuitori și este situată în partea de sud a Peru, la 5 ore de la Lima.

Numele adevărat este Huacachina și, înainte de transformarea în oaza idilică care poate fi văzută în fotografii, nu a depășit un lac simplu înconjurat de dune uriașe de nisip. Cu toate acestea, unii membri bogați ai societății peruane au început să arate un interes deosebit pentru frumusețea acestui loc în anii 1940, când au început să fie construite primele case de vară ale acestor bogați.

Huacachina devine o destinație turistică.

Odată cu boomul imobiliar și prezența oamenilor bogați, în curând au început să apară hoteluri, restaurante și câteva magazine.

Dar exclusivitatea lui Huacachina sa încheiat la mijlocul anilor 1990, deoarece vizitatorii săi nu s-au limitat la oamenii cu bani, dar cea mai mare parte a fluxului turistic a început să se stabilească Backpackers de diferite naționalități și iubitori de sandboard (un tip de surf pe nisip), care merg în acest loc pentru a experimenta dunele înalte.

Potrivit folclorului local, când o frumoasă prințesă a făcut baie în acest loc, ea a fost deranjată de un vânător. Observând prezența omului, fecioara a fugit și a lăsat în urmă o piscină de apă naturală, care a ajuns să dea naștere la lac.

Dincolo de fantezie, există o preocupare constantă pentru apa din acest loc: după decenii de utilizare excesivă a lacului, nivelurile au început să scadă treptat, astfel încât clădirile trebuie amenajate pentru a obține apă din surse externe .

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: