Huacachina, neobična oaza u Peruu

Huacachina, neobična oaza u Peruu

Na prvi pogled čini se da je proizvod mirage, ali to je potpuno stvarno mjesto, popularno naziva "Oaza Amerike”. Ovaj lokalitet koji se, čini se, preuzima s negdje u Arabiji, ima oko stotinu stanovnika i nalazi se na jugu Perua, 5 sati od Lima.

Pravo je ime huacachina i prije preobrazbe u idiličnu oazu koja se može vidjeti na fotografijama, nije nadilazila jednostavno jezero okruženo velikim pješčanim dinama. Međutim, neki bogati članovi peruanskog društva počeli su pokazivati ​​poseban interes za ljepotom ovog mjesta 1940-ih, kada su se počele graditi prve ljetne kuće tih bogatih ljudi.

Huacachina postaje turističko odredište.

Uz bum real estate i prisutnost bogatih ljudi na mjestu uskoro počeli pojavljivati ​​hoteli, restorani i neke trgovine.

No, ekskluzivnost Huacachine završila je sredinom 1990-ih, jer se njegovi posjetitelji nisu ograničavali samo na ljude s novcem, već se najveći dio turističkog toka počeo podmirivati backpackers različitih nacionalnosti i ljubitelji pješčenjaka (vrsta surfanja na pijesku), koji idu na ovo mjesto kako bi doživjeli visoke dine.

Prema lokalnom folkloru, kad se lijepa princeza okupala na ovom mjestu, uznemirila ga je lovac. Primijetivši prisutnost čovjeka, djevojka je pobjegla i ostavila za sobom bazen prirodne vode koja je završila što je dovelo do jezera.

Iza fantazije, stalno se bavi vodom ovog mjesta: nakon desetljeća prekomjernog korištenja jezera razina se postupno smanjuje, tako da se zgrade trebaju dogovoriti za dobivanje vode iz vanjskih izvora ,

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: