Huacachina, en ovanlig oas i Peru

Huacachina, en ovanlig oas i Peru

Vid första anblicken verkar det vara en produkt av en mirage, men det är en helt riktig plats, populärt kallad "Amerikaens oas". Denna ort som verkar tas från någonstans i Arabien, har cirka ett hundra invånare och ligger i södra Peru, 5 timmar från Lima.

Hans riktiga namn är Huaca och innan den omvandlas till den idylliska oasen som kan ses på fotografierna, gick den inte bortom en enkel sjö omgiven av stora sanddyner. Men några rika medlemmar i det peruanska samhället började visa ett särskilt intresse för skönheten i denna plats på 1940-talet, då de första sommarhemmen för dessa rika människor började byggas.

Huacachina blir ett turistmål.

Med fastighetsboomen och närvaron av rika människor på plats började snart hotell, restauranger och några butiker.

Men Huacachinas exklusivitet upphörde i mitten av 1990-talet, eftersom besökarna inte var begränsade till personer med pengar, men huvuddelen av turistflödet började lösa sig för backpackers av olika nationaliteter och sandboardälskare (en typ av surf på sand), som går till denna plats för att uppleva de höga sanddynerna.

Enligt lokal folklore, när en vacker prinsessa tog ett bad på denna plats blev hon störd av en jägare. När man märkte närvaron av mannen flydde jungfruen och lämnade en pool av naturligt vatten som slutade ge upphov till sjön.

Utöver fantasin finns det en ständig oro för vattnet på denna plats: efter årtionden av överdriven användning av sjön har nivåerna börjat minska gradvis, så byggnaderna måste ordnas för att få vatten från externa källor .

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: