Hidup anda boleh tidak lebih daripada simulasi permainan

Hidup anda boleh tidak lebih daripada simulasi permainan

Kita sudah pun bercakap di sini mengenai teori yang mengatakan bahawa Universe kita boleh menjadi simulasi komputer. Beberapa hari yang lalu pengasas Tesla dan SpaceX, Elon Musk, menyatakan bahawa, dari sudut pandangannya, kebarangkalian bahawa kita mendiami dunia nyata adalah satu bilion.

Kehidupan tidak boleh melampaui pemandangan Matrix atau simulasi permainan. Anda dan saya tidak kita lebih daripada watak-watak yang dikawal dan dipandu oleh beberapa peradaban yang sangat maju, jauh lebih maju daripada kita. Ini adalah bagaimana usahawan Elon Musk, presiden syarikat Tesla dan SpaceX, menganggap dirinya sebagai subjek yang memberi inspirasi kepada imej Iron Man baru pada tahun 2008.

Dalam penyertaan anda dalam Persidangan Kod, di California, Musk menjawab soalan daripada seorang wartawan mengenai teori bahawa kita hidup dalam beberapa jenis simulasi atau permainan. Dan ia cukup jelas: "kemungkinan bahawa kita berada dalam dunia nyata adalah satu bilion”.

Dia merujuk kepada permainan kuno, seperti Pong, untuk membenarkan teorinya. Dalam 40 tahun, dunia permainan berkembang begitu banyak sehingga pada masa ini senario maya mempunyai persamaan dengan yang sebenar. Kemudian, menurut beliau, pada satu titik, sangat sukar untuk membezakan antara realiti dan simulasi.

Generasi seterusnya mungkin dapat memerintahkan manusia yang sama dengan kami, atau lebih baik lagi, mungkin ini telah terjadi. "Ia mungkin bahawa sebahagian besar minda seperti kita tidak tergolong dalam perlumbaan asal, tidak semestinya orang yang disimulasikan oleh keturunan lanjutan dari bangsa asal yang lain”.

Anda boleh melihat persidangan penuh di sini:

Tonton video itu: Astagfirullah, Inilah 7 Menit Kehidupan Setelah Nyawa Keluar Dari Raga Kita – YtCrash Islam

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: