Gaudís första och hundraåriga hus kommer att vara öppet för allmänheten

Gaudís första och hundraåriga hus kommer att vara öppet för allmänheten

Utan tvekan är den katalanska Antoni Gaudí en av de största exponenterna i arkitekturhistoria. Som unika och spännande scenarier vildaste drömmar och samtidigt, spektakulärt vacker, byggnader Gaudí placera den utanför gränserna för arkitektur, som en artist i alla bemärkelser.

Denna otroliga förmåga att förvandla verkliga scenarier till konstverk visade sig från sin första konstruktion, som 130 år efter att ha fullbordats, äntligen kommer att vara öppen för allmänheten för sin uppskattning.

den Casa Vicens, belägen i Barcelona, ​​designades och byggdes av Gaudí mellan åren 1883 och 1885, och under alla dessa år användes den uteslutande som en privat bostad. Under 2014 förvärvades det emellertid av en privat finansiell institution, och efter några år av reformer kommer den äntligen att öppnas, i oktober, som ett kulturcentrum. I museet kommer Gaudis verk utställas, liksom olika utställningar.

Redan innan han kunde besökas, var detta hus vara världsarv av Unesco (sju andra verk av arkitekten är också en del av detta arv: La Pedrera, Casa Batlló, Palau Güell, Park Güell, fasaden av Nativity och den heliga familjes kryptor). Gaudí var 33 när han avslutade Vincens huset och lämnar ett outplånligt märke på historien om arkitekturen som en av de stora – kunna förvåna och främlingar med tegel, kakel, cement och utseendet på ett geni.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: