Frodo, anjing jalanan yang menjijikkan yang menjadi beau

Frodo, anjing jalanan yang menjijikkan yang menjadi beau

Sekiranya anda mempunyai peluang untuk bertemu dengan anjing ini bernama Frodo, anda tidak akan membayangkan keadaan di mana dia didapati mengembara di jalan-jalan kurang dari setahun yang lalu. Ia tidak terlalu keterlaluan, tetapi sebelum diterima pakai haiwan yang miskin tidak mempunyai kawan tunggal di dunia.

Mereka mendapati dia dalam keadaan pengabaian dan pengabaian yang melampau, bahawa anjing itu Saya tidak dapat melihatnya. Tetapi perkara yang paling mengagumkan ialah perubahan dan pemulihan lengkap Frodo baru mula menerima penjagaan dan kasih sayang manusia.

Pada bulan Mei 2017, jiwa yang menemui Frodo mengembara tanpa tujuan melalui jalan-jalan di Croatia. Sebagai tambahan kepada kekurangan zat makanan yang teruk, anjing itu mengalami serangan kudis. Lebih buruk lagi, bola mata mereka telah rosak teruk akibat jangkitan yang tidak dirawat.

Bagi kebanyakan orang yang lewat, Frodo adalah menjijikkan. Tetapi seperti semua anjing liar di dunia, semua yang diperlukannya adalah sedikit bantuan. Bantu yang akan bertanggungjawab Kaludija Sigurnjak.

Walaupun wanita ini, yang digunakan untuk menyelamatkan haiwan dalam keadaan yang menyedihkan, agak takut untuk mengetahui keadaan di mana anjing ini.

"Ia benar-benar mengejutkan. Saya tidak percaya bahawa anjing itu, "Kaludija mengaku dengan ikhlas. "Segera saya mulakan dengan kepedulian".

Selepas mendapat kepercayaan anjing, berdasarkan makanan kecil, Sigurnjak membawa dia ke doktor haiwan untuk menerima penjagaan yang sangat diperlukan. Pakar pakar veterinar menentukan itu mata kanan anjing itu tidak ada ubat dan mereka terpaksa mengeluarkannya.

Nasib baik, mata yang lain dapat diselamatkan, jadi Frodo diselamatkan dari tinggal selama-lamanya dalam bayang-bayang. Walaupun begitu, sangat sukar untuk menghilangkan anjing dari keadaan kesihatan yang tidak menentu.

"Saya lapar dan penuh dengan kutu dan kutu," kata pengasuhnya. "Kami tidak pasti dia akan terus hidup."

Dan ia adalah berdasarkan kepada penjagaan yang tidak mementingkan diri, ketekunan dan cinta Frodo mula berubah. Si kecil akan berjuang untuk hidupnya.

Selama beberapa bulan, anjing itu pulih. Transformasi Frodo tidak dapat dipulihkan.

Perlahan-lahan, tetapi dengan tegas, kulit keringnya mula melembapkan lagi dan keradangan reda. Kotak coklat yang cantik mula dilahirkan semula.

Tetapi bukan sahaja kesihatan Frodo mula berkembang, begitu juga kegembiraan dan tenaga. Hari-hari kesedihan dan ditinggalkan di jalan-jalan di Croatia tetap di masa lalu. Untuk Sigurnjak, transformasi anjing itu adalah satu perkara yang menarik.

"Transformasinya fenomenal, kami tidak pernah mengira dia akan menjadi anjing yang cantik." Malah, penyelamatan itu selamanya mengubah kehidupan anjing. Dan saya akan berubah lagi.

Sepenuhnya pulih, Frodo diletakkan dalam pengangkatan dan dengan cepat mendapati keluarga penuh kasih sayang yang akan menerima dia di rumahnya. Apabila Marko Duspara melihat gambar anjing itu di laman web dan mula membaca cerita, itu adalah cinta pada pandangan pertama.

"Secara jujur ​​saya tidak dapat membayangkan apa yang berlaku kepadanya pada masa lalu. Saya berterima kasih kepada semua yang membantu. Hari ini, dia adalah anjing gembira yang tahu dia disayangi dan dimanjakan. "

Frodo sudah hidup bahagia, melompat dan berlari.

Tonton video itu: Adakah orang asing di Jepun tahu bunyi bahasa Jepun?

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: