Feynman teknik: lära sig något i fyra faser

Feynman teknik: lära sig något i fyra faser

Lärande kräver engagemang, tid och ansträngning. Dessutom, när du vill lära dig något nytt måste du studera på rätt sätt, för det finns alltid risk för att kunskap inte assimileras på ett visst sätt och vi slutar inte lära oss någonting.

Så, vad skulle vara den perfekta metoden att identifiera luckor i befintlig kunskap och genomföra integrerat lärande? Ett alternativ som kan tyckas vara intressant för dig är känt som Feynman teknik, en inlärningsmetod baserad på en mentalmodell som utvecklats av den amerikanska fysikern Richard Feynman, Nobelpristagare 1965. Vi sammanfattar stadierna av denna metod i följande punkter.

Första etappen: lär ett barn.

Ta en bit papper och skriv ner ämnet du vill lära dig högst upp. Senare, förenkla allt innehåll du har genom att minska det till en nivå som kan förstås av ett barn (det är därför det är viktigt att hålla innehållet så enkelt som möjligt).

När denna åtgärd utförs förstår vi förstå koncepten på en djupare nivå, förutom förenkla relationer och kopplingar mellan idéer. Om du hade någon form av svårighet, börjar du förstå bättre som täcker de områden som du inte förstod.

Andra etappen: granskning.

I det första steget kommer du slutligen att hitta brister i lärande: ett viktigt faktum att du slutade att sakna, ett koncept som du inte kan förklara eller bara idéer som du inte kan ansluta på rätt sätt. Denna feedback är mycket viktig för att definiera kunskapsgränserna som du har.

Härifrån är när du verkligen börjar lära dig. Nu när du vet vad du lär dig kan du återvända till studiematerialet tills du kan förklara det i grundläggande termer. När du identifierar gränserna för din förståelse, avgränsar du felen och ökar sannolikheten för framgång när du tillämpar det du har lärt dig.

Tredje etappen: organisera och förenkla.

Nu har du en uppsättning handskrivna anteckningar. Kontrollera och se till att du inte hamnade med jargong av originalmaterialet. Organisera dem på ett sätt som liknar en enkel och influerad historia. Läs högt Om förklaringarna inte är enkla och verkar förvirrande, är det en indikation på att din förståelse av ämnet kräver mer arbete.

Fjärde etappen: sändning.

Även om det är något valfritt, förklara det för en annan person (helst någon som är oerfaren i ämnet) när du är säker på din förståelse om ämnet. Detta skulle innebära det slutliga testet på din kunskap och förmågan att överföra den.

Titta på videon: Leonard Susskind: Min vän Richard Feynman

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: