Familjens tragiska öde glömde av Benito Mussolini

Familjens tragiska öde glömde av Benito Mussolini

Det var år 1912 och en ung politisk aktivist, Benito Mussolini, gick med i de redaktionella ledarna i Avanti!, det italienska socialistiska partiets tidning. Han fortsatte att publicera fram till början av Kriget 1914, när han skilde sig från festen på grund av diskussionen om huruvida Italien, då neutral, borde gå in i konflikten.

Mussolini var för ingripande, men partiet ville landet ut ur kriget. Mussolini avgick Avanti! och lanserade planerna att skapa sin egen tidning, Il Popolo d'Italia.

Projektet krävde dock pengar och Mussolini hade det inte. För hans förmögenhet blev han inblandad i en kvinna som kunde finansiera infallet – Ida Irene Dalser, ägare av en skönhetssalong i Milano. Paret kom snart till altaret; Dalser sålde rummet och bönde sina smycken för att få de pengar som Mussolini behövde för att starta sin tidning. År 1915 födde kvinnan sin äldste son, Benito Albino Mussolini.

Benito Jr. var bara en månad gammal när Mussolini lämnade familjen. Han gifte sig med en annan kvinna som heter Rachele Guidi, tydligen utan skilsmässa Ida.

Diktatorns uppkomst.

När Italien blev involverad i kriget år 1915, gick Benito Mussolini till armén, och efter konflikten återvände till politik, grundandet av det nationella fascistpartiet 1921. Han valdes till det italienska parlamentet samma år, och 1922 ledde en paramilitära fascistiska 25.000 (de flesta av dem brottslingar som kallas Black) i en marsch genom Rom för att tvinga kungen att utse honom premiärministern. Under åren som följde, han använde sin ståndpunkt att demontera de italienska demokratiska institutionerna och vända landet till en polisstat där han var Il Duce (Ledaren)

Som sprida sina rötter makt, Mussolini skapat en personlighetskult som rivaliserade det av Joseph Stalin i Ryssland och Adolf Hitler, som kom till makten i Tyskland 1933. Il Duce, den andra hustru, Rachele, och hans söner var presenteras för nationen som den ideala fascistiska familjen, en uppgift som något komplicerades av det faktum att Ida Dalser var redo att förkunna för de fyra väderstrecken, för alla som ville lyssna att hon var gift med Mussolini och mor till hans äldste son, en ung man ingen hade hört talas om.

En oansvarig och grym pappa.

Bigami nyheter om Mussolini och hans ansvarslöshet som far skulle ha räckt för att störta honom i ett tidigt skede av sin mandatperiod, när hans fiender fortfarande hade nog att ta bort honom från makten, om de agerade tillsammans makt. Men Ida Dalser hade en mycket allvarligare anklagelse att göra: kvinnan hävdade att den enda anledningen till att Mussolini slog in Italien i första världskriget var att den franska regeringen hade mutat honom. Om det var sant, ansåg den anklagelsen att mannen var skyldig i förräderi.

Som väntat Dalser och Mussolini sätts under övervakning och Benito Jr skickade agenter fascistiska partiet att förstöra äktenskap register, födelsebevis och allt som kan relatera Dalser och hennes son.

Men hon glömde några obskyra dokument, mellan dessa två intyg som undertecknats av Mussolini 1915 där Dalser erkänt som hans fru och Benito Jr som hans son och löftet om att erbjuda stöd till båda. Ett annat 1916-dokument frågar Mussolini att hedra sitt löfte om stöd, vilket han aldrig gjorde.

Ödet av Ida Dalser och Benito Mussolini son.

Redan 1926 fortsatte Ida Dalser att pressa sitt fall genom olika fascistiska tjänstemän. Det året Hon blev arresterad och låst i det första av flera galen asyl till 1937, när han tydligen dog av stroke.

Benito Jr. var marginellt lite bättre. Han var knappt 11 år när hans mamma fängslades. De ljög till honom och sade att han hade dött och de skickade honom för att bo i ett vårdhem för handikappade. När han blev 15, anlände en fascistpartis officer honom och gav honom ett nytt efternamn. När pojken nått den åldrade åldern gick han på college, och när andra världskriget bröt ut gick han med i den italienska flottan.

Trots att han i flera år varnade för att sluta säga att han var Mussolinis son, som hans mamma hade gjort före honom, lydde han aldrig.

På samma sätt som sin mamma, Den unga mannen greps och låses upp i ett mentalsjukhus där han dog i juli 1942 vid 27 års ålder. Versionerna på dödsorsaken varierar: vissa säger att han dödades med "injektioner som framkallade en koma", andra att han dog i en elektrisk chockbehandling. Familjen fick i alla fall veta att han hade dött i krig. I ett sista försök att radera det definitivt från historien fick han en mycket dålig begravning och begravdes i en omärkt grav.

Mussoliniens fall.

Il Duce skulle träffa sin son i den andra världen för tidigt.Två veckor efter de allierade invaderade Sicilien i juli 1943, blev Mussolini deponerad och arresterad, vid vilken tidpunkt den italienska regeringen inledde förhandlingar om överlämningsvillkoren med de allierade.

Två månader senare räddade ett nazistkommando Mussolini från sin förlossning och satte honom som ledare för en marionettstat i den norra regionen i Italien ockuperad av Tyskland. Där stannade den till april 1945, då de allierade utvisade de sista tyskarna från Italien och marionettstaten kollapsade.

Mussolini och hennes älskare, en kvinna som heter Clara Petacci, fångades av italienska guerrilla medan de försökte fly till Schweiz. Nästa dag utförde en skjutkamp dem. Två dagar senare begick Hitler självmord i Berlinbunken. Inom en vecka var kriget i Europa över.

Övrig information av intresse.

Innan Ida Dalser arresterades 1926 gav hon sin syster några kärleksbrev och andra dokument i hennes relation med Mussolini, syster gömde dem i en fylld fågel. Dokumenten överfördes från en släkting till en annan i 75 år, tills en journalist som heter Marco Zeni kontaktades 2001 av en 88-årig nisch Dalser för att leverera dokumenten, några fortfarande dolda inuti fågeln.

De ledtrådar som finns i dessa papper har hjälpt Zeni att upptäcka de enda återstående dokumenten som inte hade förstörts av Mussolinis agenter. Sedan dess var Ida Dalser och Benito Jr. material för många artiklar, böcker, tv-dokumentärer och en film.

Rachele, Mussolinis andra fru, lyckades överleva kriget. På 1960-talet öppnade han en pasta restaurang i sin hemstad Predappio som var populär bland både turister och neo-fascister. Han administrerade det till kort före hans död 1979.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: