Ena najnevarnejših fotografij v zgodovini

Ena najnevarnejših fotografij v zgodovini

Na naslednji sliki je mulja, ki izgleda kot žrebec iz livarne in ki jim je poimenovala "slonova noga" je radioaktivna masa. The fotografija je bila ujeta v jedrski elektrarni v Černobilu skoraj osem mesecev po nesreči, ki bi označila zgodovino človeštva. Za nekatere to ni nič drugega kot preprosto zajemanje, vendar je posebnost te podobe nevarnost, s katero se soočajo prisotni ljudje v tem trenutku, ruski znanstveniki, ki so raziskovali podzemni koridor reaktorja številka štiri.

Samo 30 sekund izpostavljenosti tej radioaktivni masi bi bilo dovolj, da bi povzročil omotico in utrujenost, ki bi se pojavila teden kasneje. Dve minuti izpostavljenosti in krvnih žil naj bi bili dovolj poškodovani, da bi povzročili hudo krvavitev. Štiri minute izpostavljenosti bi povzročile zvišano telesno temperaturo, drisko in bruhanje. In 300 sekund izpostavljenosti bi prevedli v 48 ur življenja.

Iz oči v oči s smrtjo.

Odličen vidik te fotografije je zagotovo škoda, ki jo povzroči sevanje. Morate opazovati samo lahke dude, ki se zdijo na več mestih hkrati in ne ravno zaradi fotografske tehnike izpostavljenosti. Dejstvo je, da je to bilo zato, ker medtem ko je bila fotografija posneta, je bila kamera s silo na "varni" razdalji močno poškodovana zaradi sevanja v okolju.

Po tej publikaciji, moški, ki se pojavlja v ozadju, in snemalec je že mrtev. Seveda so sevanja, ki so jih doživeli v teh trenutkih, bila tako velika, da jim ni dovolila, da živijo več kot nekaj let po tej podobi, čeprav so šli le, da so fotografirali in takoj zapustili kraj. Če so ostali nekaj sekund na tem mestu, je mogoče, da je smrt prišla veliko hitreje.

Oglejte si video: Stres, Portret ubijalca – Celoten dokumentarni film (2008)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: